Ivan Pajdek HNS-ov kandidat za Omiškog gradonačelnika

Ivan PajdekHNS će u Omišu na predstojeće lokalne izbore, nakon neuspješnih pregovora sa SDP-om o zajedničkom izlasku, izaći sa samostalnom listom za gradsko vijeće te svojim kandidatom za gradonačelnika. To je Ivan Pajdek, iza kojeg je 12 godina staža u omiškom gradskom vijeću gdje je u svim prijašnjim sazivima  bio jedan od najaktivnijih oporbenih  vijećnika i kritičara dugogodišnje HDZ-ove gradske vlasti. - Dosadašnji način rada u Omišu treba  izmijeniti iz osnove, a proračun svesti na realne okvire do 40 milijuna kuna i realno ga trošiti bez novih zaduživanja i prodaje imovine, ako se nakon dugogodišnje vlasti HDZ-a uopće više ima što prodati - kaže Pajdek ...

LOKALNI IZBORI

Ivan Pajdek HNS-ov kandidat za Omiškog gradonačelnika

Izvor: Omis-info.com

- Dosadašnji način rada u Omišu treba  izmijeniti iz osnove, a proračun svesti na realne okvire do 40 milijuna kuna i realno ga trošiti bez novih zaduživanja i prodaje imovine, ako se nakon dugogodišnje vlasti HDZ-a uopće više ima što prodati, a da ništa od kapitalnih objekata koji bi podigli kvalitetu života nije napravljeno. Uz to grad je na kraju prošle godine bio u minusu 30-ak milijuna kuna, rekao je Pajdek na objavi svoje kandidature ...

Inače, HNS je izradio program od 12 točaka. 

Pajdek najavljuje reorganizaciju naplate parkinga te ukidanje vlastitog pogona, koji se sada brine o naplati parkiranja. Dio zaposlenih prebacio bi u komunalnu inspekciju kako se ne bi događalo kao sada da nakon 15 sati više nema nikoga tko se brine o komunalnom redu.

U svojoj stambenoj zoni građani parking ne bi plaćali. HNS-ovci predlažu tri stambene zone Priko , Punta – Stari Grad , te Mlija  dok bi 4 zona bila za sve građane koji su van samog mjesta OMIŠ. Izdvojili bi parkirališta koja bi se naplaćivala.

U svom programu HNS-ovci najavljuju proširenje i uređenje gradske luke, uređenje postojećeg istezališta za brodove, više mjesta za vezivanje brodica, omogućavanje osnovno školskog sustava u jednoj smjeni, izgradnje središnjeg dječjeg vrtića, transparentno i jasno financiranje sportskih klubova posebice nogometnog kluba, izgradnju  staračkog doma, uređenje stanja na rijeci Cetini od Kraljevca do ušća, sređivanje prostorno – planske dokumentacije kako bi se točno znalo gdje su i čije su građevinske parcele, izgradnja Poljičkog stola kao spomen na drevnu republiku, izgradnja višenamjenskog objekta na Punti u kojem bi se među ostalim nalazili kino i kazališna dvorana.

Plan je i reorganizacija rada Mjesnih odbora, a prihodi od legalizacije objekata trebali bi se u iznosu od 70 posto potrošiti u onim mjesnim odborima gdje je novac i uprihođen, a ne da gradski čelnici po političkoj podobnosti i stranačkoj pripadnosti odobravaju korištenje sredtava.       

Imena kandidata za zamjenike nisu objavljena, no oni bi rekao je Pajdek bili volonteri i svojevrsni savjetnici gradonačelniku,  jer nema potreba za profesionalnim zamjenicima kad u gradu postoje profesionalno  zaposlenici pročelnici za pojedina područja.

Povezani članci

Who's Online

We have 170 guests and no members online