Otvorene prijave za 5. Mosor Grebbening

Mosor GrebbeningEkipa koja umjesto po rivi šeta po planinama vrlo je aktivna. Početkom travnja očekuje nas trekking đirada i fešta u Jesenicama, a već se sve priprema i za utrku Mosor Grebbening. Prijave su otvorene, a na Grebenning se možete prijaviti ovdje, najkasnije do subote 02. travnja 2011. 5. Grebbening održava se u subotu 09. travnja 2011. u organizaciji Kluba pustolovnih sportova Stampedo i Planinarsko ekološke udruge Gata. Organizatori su za svoje kolege pripremili tri nove, drugačije i uzbudljive staze koje će natjecateljima ali i rekreativcima otkriti neke nove predjele Mosora i sigurno Vas sve ostaviti bez daha barem nekoliko puta. U nastavku prenosimo nekoliko važnih uputa ...


MOSOR GREBBENING

Piše: Omis-info.com
Izvor: Omis-info.com, Stampedo Adventure

Mosor Grebbening

5. Mosor Grebbening

Ime utrke: 5. treking utrka “Mosor Grebbening 2011”
Datum: subota, 09.04.2011.
Područje: Planina Mosor i bliža okolica
Potvrda prijava: Omiš petak 08.04. od 19:00 do 22:00h i subota 09.04.2011. od 07.00h do 08.15h - podjela instrukcija za utrku, natjecateljskih kartica i majica te potpisivanje izjava. 08:15h tehnički sastanak ultra kategorija - posljednje upute pred start.
Start utrke: Omiš - Ultra 8:30;  Light - 09:00h; Jogging 09:30
Cilj utrke: Omiš
Vrijeme trajanja utrke: 03 – 11h
Kategorije: Ultra, Light i Jogging
Pravila natjecanja: Svi natjecatelji dužni su pridržavati se pravila i propisa treking utrke Mosor Grebbening
Dužina utrke: Ultra kategorija: cca.45km; Light kategorija: cca.20km;  Jogging cca 12km


Mosor Grebbening

Ove godine uz standardne Ultra i Light kategorije Grebbening je bogatiji za još jednu – Jogging. To je najkraća Grebbening kategorija prilagođena entuzijastima, planinarima, izletnicima, obiteljima i svima koji se na neki način žele osjetiti kao dio Grebbeninga.

Na Jogging kategoriju možete povesti i vaše malene planinare ukoliko imaju 12 i više godina i ukoliko ste stalno uz njih. Na Jogging kategoriji samostalno mogu nastupati natjecatelji s napunjenih 16 i više godina.

Sve tri kategorije start i cilj imaju u Omišu. Jogging kategorija je dugačka cca 12 kilometara i ima oko 400 metara uspona, Light kategorija ima cca 22km i 1600m uspona dok je Ultra kategorija dugačka 48km i ima cca 3200m uspona.

Ultra kategorija će ove godine biti nešto drugačija sa sasvim novim područjima jer osim standardnog grebena uključuje i dijelove Mosora i bliže okolice koji nisu čisti greben nego i brže trkačke dionice tako da se ultraši ne moraju bojati većeg broja kilometara.

Startnina za Ultra kategoriju je 150kn dok je za Light i Jogging kategoriju 100kn. Svi natjecatelji koji se na vrijeme prijave i uplate startninu dobit će majicu utrke, topli obrok nakon utrke, kontrolne kartice i osiguranje utrke.

Mosor Grebbening

Zemljovidi utrke s ucrtanim kontrolnim točkama bit će objavljeni na našoj web stranici dva dana prije utrke, u četvrtak 07.04.2011. Ukoliko želite imati originalnu kartu Mosora istu možete kupiti u trgovinama planinarske opreme ili u prostorijama planinarskog kluba Mosor kao i na startu utrke.

I ove godine registracije za utrku će biti kao i prethodnih godina u agenciji Active Holidays na Trgu Knezova Kačića u Omišu gdje će svi natjecatelji preuzeti majice, kontrolne kartice i detalje o utrci kao i potpisati izjavu o nastupanju na vlastitu odgovornost (molimo natjecatelje da ponesu i svoj OIB).

Start utrke će biti 30tak metara udaljen od agencije dok će cilj utrke biti na plaži autokampa Galeb u Omišu gdje će biti i ručak/večera za natjecatelje. Tuširanje za natjecatelje će biti moguće i u neposrednoj blizini cilja (kamp Galeb) po simboličnim cijenama.

Start Ultra kategorije je u 8:30, Light kategorije u 9:00 i Jogging kategorije u 9:30.

Smještaj po promotivnim cijenama je moguće rezervirati preko agencije Active Holidays kao i prethodnih godina ali i u kampu Galeb u kućicama koje su iznimno povoljne. Linkovi se nalaze na našoj web stranici pod Info.

Preko agencije Active Holidays organiziramo sad već tradicionali poslijegrebbeninski rafting – ludu i veselu zabavu i hlađenje nogica u Cetini dan nakon Grebbeninga. Svi oni koji su bili znaju kako nam je bilo zabavnoooo!

rafting

Cijena raftinga je također promotivna i iznosi 150kn. Na rafting se mogu prijaviti i osobe koje ne sudjeluju na Grebbeningu ali dolaze kao pratnja natjecateljima te je i za njih ista cijena. Ukoliko želite na rafting javite se u gore navedenu agenciju na ponuđene kontakte.

Prijave se zatvaraju u subotu 02.04.2011. u ponoć nakon čega više neće biti moguće prijaviti se niti uplatiti startninu. Molimo sve natjecatelje da nam svima olakšaju posao i poštuju navedeni datum. Svi natjecatelji koji su se prijavili ali nisu uplatili startninu do navedenog datuma smatrat će se odustalima.

Također Vas molimo da prilikom uplate pod svrhu navedete vaše ime kako bi znali od koga dolazi uplata. Ukoliko uplaćujete u poslovnicama Pošte ili FINA-e ili ukoliko uplaćujete startninu za više osoba molimo Vas da kopiju ili fotografiju uplatnice pošaljete mailom ili faksom i navedete za koje je sve točno osobe uplata izvršena kako bi imali točne podatke.

Mosor Grebbening

Ne sumnjamo da će 5. Mosor Grebbening biti izvrstan i da ćete se i ove godine izvrsno provesti na prekrasnom Mosoru.
Za dodatne informacije javite se na broj mobitela 098 / 265621.

Srdačan pozdrav i vidimo se!


Mosor Grebenning

Povezani članci

Who's Online

We have 202 guests and no members online