Prva godina Microsoft inovacijskog centra Split

MIC SplitPrije godinu dana u Splitu je otvoren Microsoftov inovacijski centar (MIC), drugi po redu u Hrvatskoj, te jedan od 130 u svijetu. Centar je otvoren kao rezultat zajedničke suradnje Grada Splita, Microsoft Hrvatska i Splitske razvojne agencije, a smješten je u zgradi Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), u sklopu sveučilišnog kampusa, čime se omogućila aktivna suradnja s akademskom zajednicom te otvaranje novih resursa za studente i profesore, ali i za srednje i male poduzetnike kroz pristup cijelom nizu programa, projekata, znanja i mogućnosti ...


PRVA GODINA MIC-a

Izvor: Splitska razvojna agencija

Centar pruža podršku za osmišljavanje, izradu i ispitivanje softverskih aplikacija uz pomoć stručnjaka za određenu tematiku i proizvode, te osigurava infrastrukturu i resurse potrebne kako bi tvrtke lakše prilagodile postojeće aplikacije i stvarale nove i inovativne proizvode koristeći Microsoftove alate, metodologiju i resurse.

seminar na MIC-u

U proteklih godinu dana, u Centru je održano preko 120 različitih događanja, sastanaka, radionica, seminara, konferencija, natjecanja na kojima je sudjelovalo preko 2200 sudionika, prvenstveno poduzetnika, studenata, apsolvenata, nezaposlenih, IT stručnjaka i istraživača. 

splitska razvojna agencijaTijekom ožujka i travnja, Splitska razvojna agencija je u Centru održala 11 besplatnih seminara za poduzetnike, na kojima je sudjelovalo 300 polaznika, koji su imali prilike steći dodatna znanja i vještine kroz obrađene teme: Izrada poslovnog plana, Marketing i brendiranje, Osnovne informatičke vještine, Napredne informatičke vještine, Upravljanje troškovima i kadrovima, Vještine pregovaranja i komunikacije, Financijsko-ekonomsko poslovanje (osnove knjigovodstva) – firme, Financijsko-ekonomsko poslovanje (osnove knjigovodstva) – obrti, EU fondovi - mogućnosti za poduzetnike te pisanje EU projekata po PCM metodologiji. 

Poduzetnici su iskazali izuzetan interes za seminare, zaprimljeno je preko 700 prijavnica, a svi polaznici su bili jako zadovoljni obrađenim temama i pruženom mogućnošću da steknu besplatna, kvalitetna znanja i dodatne vještine potrebne za svakodnevno obavljanje posla te povećanje konkurentnosti.

Više informacija o aktivnostima MIC-a možete pronaći na web stranici Splitske razvojne agencije www.split-ra.hr te na poveznici  http://split.miccroatia.com/.

seminar na MIC-u

Povezani članci

Who's Online

We have 176 guests and no members online