'Otok sreće' otvara Omiško ljeto

Riječ je o suvremenoj duhovnoj drami koja je nastala kao plod zajedničke suradnje Centra za kulturu Omiš – Gradskog kazališta mladih ”Mali princ” i Dramskog studija Ilirik. Inspiraciju za svoju dramu autorica je pronašla u djelima ruskog književnika F. M. Dostojevskog, posebno u pripovjetci ”San smiješnog čovjeka”. Uz Ivanu Giove Župa, Marijana Grbavca, u ovoj predstavi igraju Mate Tavrić i Marko Duvnjak, glumci Gradskog kazališta Mali Princ (CZK Omiš)..

Glavni lik ove egzistencijalne drame je Aleksej Ivanovič, intelektualac koji je suočen s krizom srednjih godina. Razočaran nakon niza životnih poraza razmišlja o samoubojstvu. On predstavlja podzemnog ili ”smiješnog čovjeka” u romanima Dostojevskog koji jedne večeri sanja da je počinio samoubojstvo. U grobnici susreće Sofiju, dušu koja se odijelila od njegovog tijela, osobu s kojom razgovara o najdubljim egzistencijalnim pitanjima, smislu života i smrti. Njihov dijalog pomno prati Anđeo koji im pokazuje izlaz iz grobnice prema Otoku sreće..

otok sreće

Priča se zahuktava kada na scenu dolazi Vrag koji ih želi odvesti drugim putem. On im nudi hiperpotrošački raj na zemlji, ali kada shvati da im njegove ponude nisu zanimljive pokušava na drugi način pridobiti ih k sebi..

Povezani članci

Who's Online

We have 75 guests and no members online