Iz Regije..

Kovačić: HDZ-ovci ugrozili dolazak Ultra festivala u Omiš

Ako je i bilo ikakve dileme, sada je više nema – Omišani će za nekoliko mjeseci birati novog gradonačelnika. Na 16. sjednici Gradskog vijeća, posljednjoj na kojoj se mogao izglasati proračun za narednu godinu, nisu se pojavili HDZ-ovi vijećnici i nezavisni Filip Jurjević te je zbog nedostatka kvoruma sjednica u utorak prekinuta. A točke dnevnog reda bile su i više nego zanimljive. Osim samog izglasavanja proračuna, trebalo se raspravljati o programima javnih potreba u području socijalne skrbi i sporta, a vijećnici su trebali i osigurati preduvjete za održavanje dvaju velikih turističkih manifestacija u gradu – Ultra i Unknown festivala ...

POVJERENIK, PA NOVI IZBORI

HDZ-ovci ponovno srušili proračun, Kovačić: “Ugrozili su dolazak Ultra festivala”

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija
, Fosal.hr

- Omiš je u srpnju i rujnu trebao ugostiti dva festivala koji bi nesumnjivo učinili čuda za promociju grada. Naš prijedlog je bio da se na užem području na kojem se festivali odvijaju omogući privremeno prekoračenje dopuštene razine buke i tako ukloni i posljednja prepreka za njihov dolazak, ali ekipa rušitelja proračuna očito nije smatrala da se radi o bitnoj inicijativi.

- Tko zna hoće li organizatori Ultre sada imati volje čekati peti ili šesti mjesec da im nova vlast omogući uvjete za dolazak? HDZ nas je u posljednje dvije godine navikao na svašta, ali ovo je i za njih previše. Zbog sebičnih interesa još jednom su ugrozili projekte od kojih bi najveću korist imali građani. Takvim ljudima naprosto nije mjesto u politici – oštar je nakon sjednice bio gradonačelnik Ivan Kovačić.

Spomenimo i kako je predsjednik omiškog Gradskog vijeća, dr. Zvonko Močić, izjavio kako aktualna vlast nema namjeru sazivati nove sjednice te da od države očekuje što brže raspisivanje prijevremenih izbora:

- Zakon nam dopušta da sazovemo još nekoliko sjednica, ali to naprosto nema smisla jer kvoruma očito neće biti. Od države ćemo tražiti da što prije imenuje povjerenika koji će upravljati gradom te da se u što je moguće kraćem roku raspišu novi izbori, nadamo se već do kraja ožujka. Šteta će u svakom slučaju biti velika. Blagajna je drugu godinu zaredom bila u plusu, imali smo osigurana europska sredstva za nekoliko bitnih projekata, a sada sve staje. To ne može biti dobro za grad – zaključio je Močić.
 


HDZ OMIŠ:

‘Kovačiću, uskoro ćeš se uvjeriti da su ti leđa okrenuli i oni koji su te izabrali’

Izvor: Fosal.hr

Nakon što je omiški gradonačelnik Ivan Kovačić u utorak nakon neodržane sjednice Gradskog vijeća HDZ-ovce optužio da su svojim nedolaskom na sjednicu ugrozili dolazak Ultra festivala u Omiš i tako moguće brojne sugrađane ostavili bez prilike za dobru zaradu, stigao je brz odgovor iz pera Ivana Škaričića, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a.

Pročitajte ga ovdje.

Povezani članci

Who's Online

We have 84 guests and no members online