Pomozimo Jugoplastici, kupimo dionice žutih

kk jugoplastika
Ilija Naletilić
i Nikola Vujčić za Split čine golemu stvar. Digli su klub koji je već bija na kolinima. Bez novaca, samo srcen, bore se s deset puta bogatijin klubovima. I pobjeđuju! Svaka in čast… Publika je to prepoznala i došla na Gripe. Bija mi je gušt gledat ovu blistavu pobjedu protiv “Cibone” sad u subotu. Košarka je veliki dio sportske, i ne samo sportske povijesti našega grada. Zato bismo svi skupa tribali podržat ovu akciju s dionicama kluba. Ne samo da ću osobno kupit dionice, i to ne jednu nego bar deset, nego predlažen i akciju da cila stvar uspije. Napravimo megakoncert na Gripama za KK Split! I neka dionica kluba koja je, ja mislin 250 kuna, bude ujedno i karta za taj koncert. Jer, ako ne uspije, našim "žutima" nema spasa ...

APEL ZA ŽUTE

Pomozimo Jugoplastici!

U tijeku je preoblikovanje KK Split. U četvrtoj fazi preoblikovanja (od 29.11.2012. ) kupnja dionica bit će otvorena za sve koji na taj način žele trajno postati dio najtrofejnijeg Europskog kluba 20-tog stoljeća, legendarnih "Žutih"s Gripa!

Piše: Robert Pauletić
Izvor: Slobodna Dalmacija

mladi košarkaši Ka momčić od osam godina ima san samo dvi igračke: Bambija bez jedne noge, te figuricu “Žutka”, simbol tada europski moćne “Jugoplastike”.

Još znan napamet dobar dio igrača iz te 1973. godine: Tudor, Grašo, Manović, Macura, Rato Tvrdić, Lovre Tvrdić, Šolman, Krstulović, Prug, Grgin… ne znan jesan li koga zaboravija.

Oću reć, malo je stvari koje čoviku odrede ditinjstvo i život. Uz maskote ka šta su meni najdraži Kvisko i “Bili” (ona čuvena maskota “Hajduka”), u svetome trojstvu sigurno je i Žutko. KK Split, odnosno KK Jugoplastika, u srcu su mi oduvik.

Ilija Naletilić i Nikola Vujčić za Split čine golemu stvar. Digli su klub koji je već bija na kolinima. Bez novaca, samo srcen, bore se s deset puta bogatijin klubovima. I pobjeđuju! Svaka in čast…

Publika je to prepoznala i došla na Gripe. Bija mi je gušt gledat ovu blistavu pobjedu protiv “Cibone” sad u subotu. Košarka je veliki dio sportske, i ne samo sportske povijesti našega grada.

pauletić na Gripama

Zato bismo svi skupa tribali podržat ovu akciju s dionicama kluba. Ne samo da ću osobno kupit dionice, i to ne jednu nego bar deset, nego predlažen i akciju da cila stvar uspije. Jer, ako ne uspije, našim “žutima” nema spasa.

Je li Split dobija priznanje ka grad najboljih košarkaša na svitu? Je li da brojne igrače za NBA? Je li “Jugoplastika” proglašena najboljim europskin klubon 20. stoljeća? Je, naravno da je.

A zna se da je Split i grad najboljih pivača. Pa napravimo onda megakoncert na Gripama za KK Split! I neka dionica kluba koja je, ja mislin 250 kuna, bude ujedno i karta za taj koncert!

grašo i oliver

Ovde javno pozivan najveće splitske pivače i pivačice, od Olivera Dragojevića nadalje, da naprave “Žutu noć ljubavi”, veliki koncert na Gripama!

Stanimo svi iza “žutih”, ugledajmo se u Dubrovčane koji svi dišu ka jedan za svoje vaterpoliste i svoj “Jug”.

košarkaZašto onome ko kupi najviše dionica splitski zlatar Banović, šef firme “B-Vama”, koji je priskočija u pomoć klubu kad je najpotrebnije, ne bi napravija jedno “Žuto srce” od zlata za nagradu?

Mi Splićani moramo čuvat svoje svetinje i ujedinit se u zajedničkome cilju, jer niko drugi to neće napravit umisto nas.

Suprotno, ako se ne pokrenemo, ako ne pomognemo entuzijastima ka šta su Naletilić i Vujčić, drugi će nas umanjit, unizit, kupit nan igrače, i opet ćemo ispast u neku ligu koju Split i naš ogromni košarkaški talent ne zaslužuju.

Povezani članci

Who's Online

We have 57 guests and no members online