64. Splitsko ljeto

Kazališni festival 64. Splitsko ljeto svečano je otvoreno premijernom izvedbom Verdijeve opere Nabucco na Peristilu 14. srpnja. Tijekom 32 festivalska dana, sve do 14. kolovoza, na trinaest, mahom ambijentalnih, pozornica Splita i njegove bliže okoline, bit će izvedena tri operna, deset dramskih, osam plesnih i sedam koncertnih naslova, održat će se tri izložbe, te jedna promocija knjiga. O programu ljeta pročitajte više na službenoj stranici i na portalu DalmacijaDanas..

Izvor: DalmacijaDanas

Premijerna obnova Verdijeva Nabucca kojom ćemo na Peristilu otvoriti Splitsko ljeto, sustipanska plesna premijera Bernstein pleše u kojem će, na dosad jedinstven način, snage udružiti dva nacionalna baletna ansambla, splitski i riječki, te kao dramska premijera Eshilova Orestija na ambijentalnoj pozornici na Mosoru udarni su naslovi ovogodišnjeg festivalskog izdanja.

Tu su još i peristilska Aida, najpopularnija hrvatska opera Ero s onoga svijeta u Vrlici, birani koncertni program kojeg je kruna izvedba Devete Beethovenove simfonije, atraktivna dramska gostovanja, Baletne večeri na Sustipanu...

Pročitajte više na portalu Dalmacija Danas.

Povezani članci

Who's Online

We have 78 guests and no members online