U Splitu se i te kako ima za koga glasati

Split ima izbora, a mi?U Splitu se i te kako ima za koga glasati, piše Jurica Pavičić u prilogu Spektar Slobodne Dalmacije... Politički projekt koji zaslužuje pažnju glasača je i onaj "Pametni grad“ kojem je motor i vjerojatni nositelj agilna, odrješita predsjednica Gradskog kotara Žnjan Marijana Puljak. Marijanu Puljak građani znaju kao aktivnu kotarsku "šeficu" koja je u svom mikroprostoru pokrenula mnogo, od filmskih projekcija do novog parka. Puljak vjeruje da boljitak počinje kad svatko mete ispred kućnog praga, i da boljitak Splita počinje od zasađene tuje, propisno parkiranog auta, očišćenog snijega ispred portuna. Taj naglasak na građanima i njegovu odgovornost, te inzistiranje na znanju, pameti, tehnologiji čini "Pametni grad" vrijednosnim osvježenjem ...

LOKALNI IZBORI U SUSJEDSTVU

U Splitu se i te kako ima za koga glasati

Piše: Jurica Pavičić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija (izvadak iz teksta)


"Pametni grad" svoje najjače uporište ima među kotarima, frustriranim faraonskom nebrigom „daleke“ Banovine. Puljak će za svoju listu reći da je neideološka. No, ja bih rekao da je ona u svjetonazornom smislu liberalna, i to ne u pejorativnom smislu kakav je taj pridjev zadobio u ekonomskoj krizi.

Poput anglosaksonskog liberala, Puljak vjeruje da boljitak počinje kad svatko mete ispred kućnog praga, i da boljitak Splita počinje od zasađene tuje, propisno parkiranog auta, očišćenog snijega ispred portuna.

Taj naglasak na građanima i njegovu odgovornost, te inzistiranje na znanju, pameti, tehnologiji čini "Pametni grad“ vrijednosnim osvježenjem.

U času dok ovo pišem još ne znam tko sve ulazi s Marijanom Puljak u taj politički projekt i koliko će njezinu listu paralizirati ideološka heterogenost; no, da je Split moj "dvor", i da moram izabrati nekog da ga "uredi", to bi bila ona ...
 

PROČITAJTE VIŠE ...


splićani imaju za koga glasati

Na lijevom spektru, politička lista “Drugo lice Splita”, kojoj je motor i frontmen mladi povjesničar Dragan Markovina.

U sredini spektra je projekt “Pametni grad”, kojem je motor i vjerojatni nositelj agilna, odrješita predsjednica Gradskog kotara Žnjan Marijana Puljak.

Na desnom centru vrijedi spomenuti jednu osobu i njenu listu, to je Sanja Bilač ...

Povezani članci

Who's Online

We have 155 guests and no members online