Omiš Guitar Fest


Na Omiš Guitar Festu, trećem po redu koji će se održati u Omišu od 11. do 14. travnja, nastupit će preko 200 natjecatelja iz Japana, Tajvana, Meksika, Švedske, Portugala, Ukrajine, Grčke, Rusije, Švicarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske... Jedna od posebnosti Omiš Guitar Festa jest solistički koncert Vlatka Stefanovskog, kojim će se festival otvoriti, te vječne melodije Zele Lipovače i prijatelja na after partiju. Četiri dana festivala obilivati će koncertima, natjecanjima, radionicama, masterclass-ovima, izložbama... sve to i više za sve ljubitelje gitare! Brojnim inovacijama ove godine će se pridružiti i revija gitara - prvog dana uz kolekciju Galeba (koji je od ove godine i strateški partner OGF-a za sljedećih pet godina) za proljeće / ljeto 2012. biti će prezentirane i neke od najboljih svjetskih gitara, ručno rađeni instrumenti vrijedni nekoliko desetaka tisuća eura. Program festivala kojeg ne smijete propustiti potražite u nastavku teksta ...


GITARA JE ŽIVOT

Omiš Guitar Fest okupit će natjecatelje iz cijelog svijeta

Piše: Goran Knezović / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews, omisguitarfest.com

omiš guitar fest- U punom smo smislu međunarodni festival, sa kvalitetnim programom. Evo, dvadesetak dana ranije u Beogradu festival sa gigantskim proračunom imao je nešto više od 100 natjecatelja, u Sarajevu 40, a mi imamo 200! To govori koliko smo važni, veliki i poanta je da će svi koji vole gitaru i koji vrijede, ta četiri dana biti u Omišu – poručio je Neno Munitić, umjetnički ravnatelj OGF-a.

Festival u organizaciji Grada Omiša, centra za kulturu i udruge Male žice ove je godine pod posebnim pokroviteljstvom predsjednika RH, Ive Josipovića koji je najavio dolazak.

Munitić i Tafra- Ponosno mogu reći da su strukture grada prepoznale naš rad a bit ćemo najsretniji kad svi posjetitelji odu zadovoljni kući, da mogu reći da su se dobro zabavili i čuli kvalitetnu muziku – dodao je Denis Tafra, ravnatelj Omiš Guitar Fest-a.

Brojnim inovacijama ove godine će se pridružiti i revija gitara; prvog dana uz kolekciju Galeba (koji je od ove godine i strateški partner OGF-a za sljedećih pet godina) za proljeće / ljeto 2012. biti će prezentirane i neke od najboljih svjetskih gitara; ručno rađeni instrumenti vrijedni nekoliko desetaka tisuća eura.


Program Omiš Guitar Fest-a


OGF 2011

Srijeda, 11. travnja, kamp Galeb, 20 h
Svečano otvaranje festivala. Koncert Vlatko Stefanovski - koncert unplugged, modna revija Galeb i revija gitara; koncert Zele Lipovača i prijatelji - vječne melodije; gosti: Damjan Pejčinoski, Dragianni, Emir Hot, Ant Pupačić Pupi i Ivan Mihaljević.

OGF 2011

Četvrtak, 12. travnja, kamp Galeb, 20 h
Superfinale u električnoj gitari

OGF 2011

nakon čega oko 22:30 počinje after party na brodu "Jure Joskan" na pola Bračkog kanala. Cruise party s Harpoon Blues Bandom - mega jam session.

OGF 2011

Petak, 13. travnja, Kaštil Slanica, 20 h
Koncert Davida Dyakova

OGF 2011

Subota, 14. travnja, 20 h
Koncert Carla Marchionea na kojem će biti izvedene tri skladbe finalistice na Natječaju za skladbe na klasičnoj gitari i izabran pobjednik. Zatvaranje festivala.

OGF 2011
 

Više informacija o programu i cijene ulaznica saznajte ovdje.

Povezani članci

Who's Online

We have 113 guests and no members online