Iz Regije..

Gradonačelnik Omiša Kovačić: Kolindin uspjeh nije nikakav pokazatelj za lokalne izbore

Ivan Kovačić, gradonačelnik Omiša koji je pao zbog neusvojenog proračuna, u ožujku će sa svojom listom opet na izbore. HDZ-u se, u prosincu na glasanju o najvažnijem gradskom dokumentu, pridružio Filip Jurjević vijećnik iz redova HDSSD-a te presudio za rušenjem omiške nezavisne vlasti na čelu s Kovačićem koji je smijenio Ivana Škaričića nakon 18 godina vlasti. - Očekujem da će ljudi prepoznati da je ovo jednostavno silovanje demokracije, ne samo u Omišu nego i u ostalim gradovima gdje se sebi dalo za pravo da se politički obračuni rade preko leđa građana. Samo u Omišu će trošak novih izbora biti oko 700 tisuća kuna - kazao je Kovačić za Dalmatinski portal. Pred birače Omiša i Poljica stigli su i prvi kandidati – omiški HSP objavio je da na lokalne izbore izlazi samostalno...

OPET IZBORI

Izvor: Dalmatinski portal

Može li uspjeh kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović u Omišu gdje je dobila premoćno povjerenje njegovih sugrađana biti pokazatelj da se birači okreću HDZ-u, Kovačić kaže da je to nešto sasvim drugo.

- Lokalni izbori su nešto sasvim drugo i ne mogu se uspoređivati ni s parlamentarnim ni predsjedničkim - zaključio je.

Na upit hoće li se čelnici nezavisnih lista ujediniti za parlamentarne izbore, kazao je da postoje razgovori, ali vidjet će što će biti.

- Najvjerojatnije već za ove parlamentarne izbore, ali o tom potom - dodao je Kovačić.

Povezani članci

Who's Online

We have 165 guests and no members online