Novogodišnji koncerti orkestra HNK Split

Orkestar Hrvatskog narodnog kazališta Split po tradiciji će zaključiti kazališnu godinu s tri izvedbe Novogodišnjeg koncerta. Na velikoj sceni splitskog kazališta u petak, subotu i nedjelju 28., 29. i 30. prosinca s početkom u 20 sati pod ravnanjem maestra Harija Zlodre izvest će program skladatelja čiji je opus postao gotovo sinonim za dva vjerojatno najpopularnija od svih plesova – tango i valcer. U prvom su dijelu koncerta na programu djela argentinskog skladatelja Astora Piazzolle (1921 – 1992), a solisti će biti na harmonici Mirko Škarica, a na gitari naš dugoraćanin Petar Čulić. Drugi je dio koncerta posvećen valceru i glazbenoj ostavštini obitelji Strauss – Johann Strauss stariji, dionizijevski virtuoz, demon bečke glazbe kako ga je opisao Richard Wagner, i njegovi sinovi, a posebno kralj valcera Johann Strauss mlađi najpopularnijem su plesu 19. stoljeća ulili novu energiju.

Velikim siječanjskim popustom od čak 50% na cijene ulaznice za sve predstave od 10. do 31. siječnja Hrvatsko narodno kazalište Split počastit će svoje gledatelje.

Izvor: Dalmacija Danas
Foto: HNK Split

Od 10. do 31. siječnja na sceni HNK Split, uz upola niže cijene moći će se pogledati dramske predstave Paralelni svjetovi Mire Gavrana, Mala Moskva Tomislava Zajeca, Višnjik Antona Pavloviča Čehova i Ol' smo za jedan dan, drmatizacija biranih pripovijetki Marka Uvodića Splićanina, opereta Mala Floramye Ive Tijardovića te baleti Gusar Adolphe Adama i suvremena plesna predstava Derviš i smrt koreografa Igora Kirova na izvornu glazbu Gorana Bojčevskog. Ulaznice za sve ove predstave su u prodaji na blagajni i na mrežnim stranicama Kazališta.

Povezani članci

Who's Online

We have 138 guests and no members online