Splitsko ljeto: Spli'ski akvarel na Prokurativama

Spli'ski akvarel Ive TijardovićaOpera splitskoga HNK izvest će "Spli'ski akvarel" Ive Tijardovića u srijedu, 21. srpnja na otvorenoj pozornici Prokurativa, u sklopu 56. splitskog ljeta. Od dana prvog postavljanja u Splitu 5. ožujka 1928. pa do danas oko "Akvarela" se prepleće tisuće priča. Uz "Malu Floramye" to je jedna od najizvođenijih hrvatskih opereta uopće, a svaka nova izvedba stvara oko sebe onu tako simpatičnu sveopću uskomešanost i iščekivanje kakve vezujemo uz velike projekte u svim područjima ...
SPLITSKO LJETO

Spli'ski akvarel na Prokurativama

Nova izvedba glasovite operete Ive Tijardovića na Splitskom ljetu

Piše: Irena Dragičević / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

Svaka nova izvedba stvara oko sebe onu tako simpatičnu sveopću uskomešanost i iščekivanje kakve vezujemo uz velike projekte u svim područjima. U sportu su to odlučujuća natjecanja ili utakmice, u svijetu rada je to npr. porinuće velikog broda ili kakav dobar izvozni posao, u svijetu znanosti još neviđen izum ili otkriće, a u domaćoj operetnoj orbiti to su bez premca "Floramye" i "Akvarel".

Bit posla oko Akvarela najbolje je opisao Krešimir Dolenčić: "Akvarel zapravo kao musical ili operetno djelo i ne postoji. On je neprekidno na repertoaru grada Splita. Ne događa se 'Spli'ski akvarel' u kasnim dvadesetim godinama. On se događa stalno."

Redatelj je Krešimir Dolenčić, a dirigent Hari Zlodre. Scenografiju potpisuje Vesna Režić, kostimografiju Ana Savić Gecan, a koreografkinja je Snježana Abramović Milković.

Izvođači su Ratomir Kliškić, Tajana Jovanović, Valentina Fijačko, Saša Jakelić, Renata Sabljak, Goran Marković…Uz Orkestar angažirani su i Zbor i Balet splitskoga HNK.

Koncertni majstor je Julian Nechita.

Povezani članci

Who's Online

We have 67 guests and no members online