Kino Bačvice otvara se za posjetitelje

Kino Bačvice na sreću svih onih koji vole filmove otvara svoja vrata 28. svibnja. Ove godine sezona ne počinje s Festivalom mediteranskog filma Split. Projekcije filmova idu tri puta tjedno, kino otvara pobjednik Berlin Film Festivala, izraelski film “Sinonimi”. Nakon njega čekaju vas napeti triler “Nevidljivi čovjek” te novi film Fatiha Akina “Zlatna rukavica”. Maksimalni kapacitet kina biti će ograničen u skladu s preprukama HZJZ, a prodaja ulaznica omogućena je i online putem za svaku projekciju.
 
Kino Mediteran nudi i više nego dobar razlog da poslušate nadležne stručne službe i ostanete kod kuće u ova virusna vremena. Besplatno možete pogledati 22 odlična filma iz Kino Mediteran distribucije koja su prikazana na Festivalu mediteranskog filma Split, ali i nagrađena diljem svijeta. Ukupno 2.300 minuta ili 38 sati vrhunskog filma! Na web stranici www.kinomediteran.hr/vod odaberite film i koristeći promo kod KARANTENA prije kupnje, pogledajte ga besplatno.
Slušajte preporuke stučnih službi, čuvajte se i uživajte u filmovima! Ako može Pornhub, može i Kino Mediteran!

NAPOMENA: zbog velikog interesa može se dogoditi da se stranica malo sporije otvara, ili da se trenutno ne može otvoriti. Potrebno je samo malo strpljenja i pokoje osvježavanje stranice nakon par minuta...
 
U četvrtak 12.3. u 18 h u Omišu se u organizaciji Kina Mediteran, Centra za kulturu Omiš i TZG Omiš prikazuje animirani film "Kapetan Sabljozubi i magični dijamant". Pridružite se u dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku.
Kratki sinopsis: Prema legendi, Magični Dijamant ispunjava želje njegova vlasnika svakog punog mjeseca. San gospodara džungle Maga Khana je da se može zadržati vani na suncu, kako bi mogao vladati i izvan mračne džungle. Kapetan Sabljozubi želi vlastitu tvrđavu ispuniti sa zlatom i dijamantima. Pinky samo želi bezbrižan život dok Veronika žudi za avanturom. No mali Marko na kraju bježi u Argentinu s magičnim dijamantom, i prije nego se ostali snađu, svi su uvučeni u opasnu utrku da ga uhvate za sebe..
 

Art kinoteka Kamena Klupa: Mlada Astrid

Art kinoteka Kamena Klupa Centra za kulturu Omiš u ugodno klimatiziranom prostoru nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku u utorak, 10.3. u 20 sati prikazuje po popularnoj cijeni od svega 10 kuna švedski biografski film "Mlada Astrid".
Kratki sinopsis: Kada je švedska književnica Astrid Lindgren bila veoma mlada, dogodilo se nešto što je duboko utjecalo na nju. Ta mješavina čuda i nesreće oblikovala je cijeli njen život. Taj događaj ju je preoblikovao u jednu od najinspirativnijih žena našeg doba, u pripovjedačicu koju je cijeli svijet zavolio. Ovo je filmska priča redateljice Pernille Fischer Christensen o trenutku kada je mlada Astrid, usprkos  vremena u kojem živi i religioznog odgajanja, odlučila odbaciti društvene norma i slijediti svoje srce. Film prati rane godine švedske spisateljice, Astrid Lindgren, treće najprevođenije spisateljice dječjih knjiga, koja je napisala više od stotinu knjiga, uključujući i legendarnu uspješnicu "Pipi Duga Čarapa".

U 18 sati na istom mjestu prikazati će se i dječji film "Jim Gumb i strojovođa Lukas" nastao je prema istoimenom romanu prvijenacu danas slavnog njemačkog pisca za mlade Michaela Endea.
 

Ožujak u Art kinoteci Kamena Klupa

Art kinoteka Kamena Klupa Centra za kulturu Omiš u klimatiziranom prostoru nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku tijekom ožujka prikazuje sljedeće filmove.
 

Art kinoteka Kamena Klupa: Judi, zviri i beštije

Art kinoteka Kamena Klupa Centra za kulturu Omiš u ugodno klimatiziranom prostoru nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku u utorak, 3.3. u 20 sati prikazuje po popularnoj cijeni od svega 10 kuna dugometražni filmski debi "Zvijeri južnih divljina" ("Beasts of the Southern Wild") redatelja Benha Zeitlina, drama s elementima fantastike koja je nastala prema kazališnoj predstavi Juicy and Delicious, scenaristkinje Lucy Alibar. Filmski prvijenac Benha Zeitlina nominiran je za četiri važna "Oscara" (najbolji film, režija, glavna ženska uloga i adaptirani scenarij).
- "(Foto)sinteza groze i ljepote, stvarnosti i magije, surovosti i nježnosti, prizemnog i nadzemnog, animalnog i humanog, “judi, zviri i beštija“ isprepleće se u poetici umjetničkog filma s "osjećajem čuđenja" na tragu Terrencea Malicka ("Drvo života"), ali i dokumentaristički postavljenog magičnog (socio)realizma iskonskih, autentičnih emocija" - zapisala je o filmu filmska kritika Slobodne Dalmacije.
Kratki sinopsis: Hushpuppy, šestogodišnja djevojčica, živi s tatom Winkom u zajednici Delta na samom rubu svijeta, odsječenom od kopna. Okruženi nadirućom vodom, bore se za egzistenciju na svakodnevnoj bazi. Uronjeni u siromaštvo, bez tragova postojeće visoke tehnologije, njihov dom - Kada - kilometrima je daleko od moderne civilizacije koju predstavljaju zadimljena industrijska postrojenja u daljini.
Wink iznenada oboli od tajanstvene bolesti. Val nesnosnih vrućina otapa ledenjake, što oslobodi drevna pretpovijesna bića. Razina mora raste, stvorenja dolaze, Wink polako umire a Hushpuppy kreće u potragu za davno nestalom majkom..
 

CIRKUS - Ciklus filmova Charlie-ja Chaplina

Art kinoteka Kamena klupa u ožujku nastavlja s ciklusom filmova kultnog Charlie-a Chaplina, jednog od najkreativnijih i najutjecajnijih osoba u eri nijemog filma. U svojim filmovima je nastupao kao glumac, redatelj, scenarist, producent i skladatelj glazbe. - Dan bez smijeha je upropašten dan - jedna je od njegovih poznatih izreka. Stoga si predbilježite i sljedeći utorak za posjet klimatiziranoj dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku i pogledajte opet ovu njegovu legendarnu uspješnicu:
03.03.2020. (uto) u 18.00h - CIRKUS
Ulaz na sve projekcije je 10 kn.
 

Art kinoteka Kamena Klupa: Vice - Dick Cheney

Art kinoteka Kamena Klupa Centra za kulturu Omiš u ugodno klimatiziranom prostoru nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku u utorak, 25.2. u 20 sati prikazuje po popularnoj cijeni od svega 10 kuna američku biografsku dramu "Vice - Dick Cheney" redatelja Adam McKay-a. Izvrstan je to film u kojem se redatelj Adam McKay usmjerio na još jednu istinitu priču, o jednom od skrivenih, široj javnosti neuhvatljivih i najtajanstvenih umova suvremene američke političke povijesti – liku i (ne)djelu Richarda Brucea (Dicka) Cheneyja, kojeg je utjelovio oskarovac Christian Bale u još jednoj nezaboravnoj transformaciji i upečatljivoj glumačkoj interpretaciji.
Film prati pedeset godina Cheneyjevog složenog putovanja od "vukojebine" ruralnog Wyominga gdje je radio kao električar do Washingtona u kojem je bio de facto predsjednik SAD-a. Radi se o humorističnom, ali i mračnom te često i uznemirujućem pogledu na (zlo)upotrebu institucijske moći. Nešto o čemu svjedočimo i danas. Deep state par excellence! Škorići & Brkići - samo učite, a Vi dragi gledatelji - ne propustite pogledati, pogotovo ako Vas ne zanima nogomet ni Liga prvaka...
 

Film: Stieg Larsson, čovjek koji se igrao vatrom

Film o nepoznatom životu autora trilogije Millennium Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom ne propustite pogledati od 20. veljače u splitskom kinu Zlatna vrata i drugim nezavisnim kinima. Za vrijeme distribucije Larssonovi romani bit će dostupni za kupnju po promotivnoj cijeni u odabranim kinima, a prije projekcija gledatelji će dobiti kôd s kojim ostvaruju 20% popusta na sve knjige u Frakturinoj web-knjižari.
 

In memoriam: Vatroslav Mimica

Jučer u popodnevnim satima napustio nas je najstariji Mimičanin. Doajen hrvatskog filma, filmski redatelj, scenarist i producent, Vatroslav Mimica umro je u subotu u Zagrebu u 97. godini. Vatroslav Mimica rođer je 1923. u Mimicama. Hrvatska kinematografija pamtit će ga u prvom redu po igranim remek-djelima poput “Prometeja s otoka Viševice”, međunarodno priznatog “Kaja, ubit ću te”, “Ponedjeljak ili utorak”, “Događaj”, pa sve do “Seljačke bune” i “Banovića Strahinje”. Jedan ke od osnivača Zagrebačke škole crtanog filma i Jadran filma. Studirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i bio je sudionik antifašističkog pokreta u II. Svjetskom ratu.
Vatroslav Mimica dobio je niz domaćim i međunarodnih priznanja za svoj umjetnički rad na području kinematografije, među kojima Nagradu "Vladimir Nazor" za životno djelo (1986). Mimica je oduvijek bio i ostao vezan za ljudske sudbine, humanist iznad svega. Cijeli svoj životni i kreativni opus posvetio je obrani humanističkih vrijednosti za koje je osjećao da ih moderni veliki sustavi zaboravljaju i ugrožavaju. Od onda kad je kao mladić otišao u partizane, iz potrebe da se bori protiv nepravdi fašizma, pa preko svih svojih super-avangardnih crtanih filmova, te – što je najvažnije – kroz sve svoje igrane filmove – uvijek je svijet promatrao prvenstveno pogledom uvjerenog humaniste. Čovjek-pojedinac, a ne sustavi, bili su mu uvijek središnji motiv pričanja. Svi njegovi filmovi prožeti su tom središnjom idejom. Uvijek su mu individua i njezine ljudske slobode bile u prvom planu, a takav je bio i u privatnom životu”. Odlazak Vatroslava Mimice nenadoknadiv je gubitak, ne samo za hrvatski nego i za europski film.