Omiš Guitar Fest: Ništa od Satrianija, no gitarističkog spektakla na delti Cetine ne fali

U Omišu se od 24. do 26. travnja pod pokroviteljstvom sveprisutnog predsjednika RH Ive Josipovića i grada Omiša te uz potporu Ministarstva kulture i županije SD održava 5. po redu međunarodni festival gitare - Omiš guitar fest 2014 u organizaciji udruge "Male žice" iz Omiša. Organizator je zaprimio prijave više od 140 natjecatelja koje su stigle iz cijelog svijeta, od Japana pa sve do Guatemale. Svečano otvaranje festivala u četvrtak, 24.04. obilježiti će zajednička proslava 5. godina Omiš guitar fest-a te 50. godine srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša. Organizatori pripremaju cjelodnevni program ...

OD 24. DO 26. TRAVNJA

Peti Omiš Guitar Fest

Izvori: udruga "Male Žice", Slobodna Dalmacija

Organizatori pripremaju cjelodnevni program iz kojeg bi htjeli izdvojiti organizaciju "„flash mob-a“ (zajedničkog plesa) u u jutarnjim satima na trgu kralja Tomislava te svečanog otvaranja Omiš guitar festa s početkom u 20 sati na kojem će nastupiti poznati glumac Vedran Mlikota uz gitarsku pratnju Hrvoja Tona te glumci gradskog Teatra Mali Princ uz pratnju Franke Kovačević na "Večeri ljubavne poezije uz gitaru“ a poslije će koncert održati Muris Varajić, sjajni gitarist iz BiH.

muris

Uz nastupe cjenjenih gitarističkih imena, ove godine na festival dolazi Goran Krivokapić, pobjednik najvećeg svjetskog GFA natjecanja iz SAD-a, Petrit Ceku, pobjednik Parkening natjecanja u Malibuu, te Gian Marco Ciamp, mlada talijanska gitarističke zvijezda i pobjednik velikog natjecanja u Goriziji.

goran krivokapić

Svečano zatvaranje festivala u subotu, 26.04. u 20 sati u dvorani hotela Plaža u Omišu, obilježit će zvuk buzukija Georgios Gedorgopoulos tria iz Grčke.

Za sve goste festivala, poručuju organizatori, pripremljen je cjelodnevni/noćni program gdje će svi ljubitelji gitare imati priliku pronaći nešto za sebe i odlično se zabaviti uz zvuke klasične i električne gitare u gradu na ušću Cetine.


Omiš guitar fest 2014. od 24. - 26. travnja 2014.

PROGRAM

24.4 - Četvrtak 20:00
Hotel Plaža, kongresna dvorana

Svečano otvaranje Omiš guitar festa
Večer poezije uz gitaru
Nastupaju:
Vedran Mlikota uz gitarsku pratnju Hrvoja Tona
Glumci gradskog teatra mali Princ uz gitarsku pratnju Franke Kovačević
Posebni gosti: Muris Varajić i Ante Pupačić Pupi

Hotel Plaža - gusarska konoba 22:30
Koncert: Muris Varajić     


25.4. - Petak 20:00
Hotel Plaža, kongresna dvorana

Gala večer klasične gitare
Nastupaju:
Gian Marco Ciampa, Goran Krivokapić i Petrit Ceku

Hotel Plaža - gusarska konoba 22:00
Večer Bluesa: In roots i Sanjin Banić Bane


26.4. - Subota 20:00
Hotel Plaža, kongresna dvorana

Večer sirtakija
Nastupaju:
Giorgos Georgopoulos trio

Hotel Plaža - gusarska konoba 22:00
Glazbena čarolija Anda - Andres & los Andinos


Rezervacije ulaznica i informacije: Pošaljite upit na mail - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Povezani članci

Who's Online

We have 130 guests and no members online