4. Imbertrek na Omiškoj Dinari

U subotu 23.04.2016. održati će se četvrti IMBERTREK, koji je i ove godine dio Proljetnog trekking kupa koji uz ovu utrku uključuje Marjan trail, Prominatrek, Jesenice treking i Mosor Grebbening. I ove su godine vrijedni organizatori iz Planinarskog društva IMBER Omiš pripremili jednu lakšu i jednu zahtjevniju stazu, obje na Omiškoj Dinari i vrlo atraktivne, te novost ove godine - dječju utrka do Mirabele! Mjesto starta Imbertreka je trg Sv. Mihovila u starom gradu Omiš, a cilj je hotel Brzet u Omišu. Preuzimanje natjecateljskih paketa vrši se u petak 22.4 u prostorijama društva oko 20h i subotu ujutro na startu od 8:00 do 10:00h..

Start:

Dječja skalinada „Osvoji Mirabelu“ cca 100m dužine i 50m uspona u 9:00h (prijave u 8:00h)
Osvoji "Forticu“ cca 10 km i 500m uspona 11:00h
Osvoji "Kulu“ cca 20 km i 1000m uspona 10:45h

Svi sudionici moraju biti na mjestu starta 30 minuta prije starta njihove utrke zbog upustava o stazi i pravilima!

Mobiteli organizatora:
095 5749286 LEO LELAS
091 2541823 ROKO PRIBIČEVIĆ.

Obavezna oprema: mobitel.
Obavezna dokumentacija: osobna i zdravstvena iskaznica.

imbertrek - mapa


Osvoji "Forticu“

Osvoji "Forticu“ 500m / 10km staza je namijenjena šetačima, obiteljima i rekreativcima a nalazi se na Omiškoj Dinari. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i većim dijelom označena planinarskim markacijama a dio koji nije markiran bit će obilježen žuto/crnim trakama i putokazima s strelicama na skretanjima. Sve se laganom šetnjom prođe za 3 sata. Glavni cilj je osvajanje Fortice! Na Fortici se nalazi točka s osvježenjem za sve natjecatelje te kontrolne točke po stazi koje morate sakupiti u svom natjecateljskom kartonu.

Morate sakupiti 5 kontrolnih točaka:
KT1 Fortica (Okrepa)
KT2 Čečuci
KT3 Sv. Stipan
KT4 Križanje (Okrepa)
KT5 Ravnički most
 

imbertrek - start


Osvoji "Kulu“

Osvoji "Kulu“ 1000m / 20km staza je namijenjena iskusnim natjecateljima i rekreativcima, prolazi kroz Stari grad pa ispod grebena Omiške Dinare, penje se na Forticu zatim direktno na najviši vrh Dinare Kulu 864m te se spušta na vrh Imber te prolazi pokraj „Lude kuče“ u izgradnji zatim dalje grebenom do crkvice Sv. Vid te se spušta prema zaseoku Gorica, onda ravno prema Čelini starom rimskom cestom koju smo očistili za 3. Imbertrek te na kraju kroz kave i ispod Ravničkog mosta vodi cestom do cilja u hotelu Brzet na Brzetu u Omišu. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i većim dijelom označena planinarskim markacijama a dio koji nije markiran bit će obilježen crveno/bijelim trakama i putokazima s strelicama na skretanjima. Sve se šetnjom prođe za 6-7 sati. Glavni cilj je osvajanje Kule! Na Fortici se nalazi točka s osvježenjem, ima pića na Imberu, okrepa u Gorici u Lokvi i okrepa na križanju u Ravnicama.

Morate sakupiti 9 kontrolinh točaka po sljedećem redosljedu:
KT1 Fortica (Okrepa)
KT2 Skretanje
KT3 Greben
KT6 Kula
KT7 Imber
KT8 Luda kuća (Okrepa)
KT9 Gorica
KT4 Križanje (Okrepa)
KT5 Ravnički most.

imbertrek - mapa

Povezani članci

Who's Online

We have 232 guests and no members online