Dugoratsko ljeto: Komedija 'Buža' HNK Split gostuje na Dućama

Subota, 15.07.2017.,  Duće Luka, lučica, 20:30 sati
Dramska manifestacija "Večer u selu"
PREDSTAVA: BUŽA, HNK Split
Organizator: Udruga ’Pod Guvnom’

Autorski tim predvođen redateljem Zoranom Mužićem i skladateljem Matom Matišićem svojim je viđenjem "Buže" Živka Jeličića na prvim izvedbama tijekom 62. splitskog ljeta napunio gledalište u Severovoj ulici do posljednjeg mjesta, a svoj život nastavlja i u sezoni 2016/17 na sceni HNK Split, gdje nas čekaju Snježana Sinovčić i Ksenija Prohaska kao šjora Anježa i šjora Tereža, te Joško Ševo i Trpimir Jurkić kao šjor Vito i šjor Pere, koje ćemo moći vidjeti i doživjeti i u subotu na Dućama, na dramskoj manifestaciji "VEČER U SELU" koja se održava u okviru Dugoratskog ljeta.
Za "Bužu" kažu da je “ispovjedaonica, gorko-slatka priča o ljudskim karakterima, mediteranskom mentalitetu gdje susjed o susjedu zna više nego o samom sebi; o likovima koji se vole, mrze, podbadaju, potkupljuju, ali koji ne mogu jedni bez drugih. Oni su jači na riječima nego na djelima, pa njihove slabosti izazvaju zarazan smijeh, smijeh kojim i samima sebi želimo oprostiti slične mane...“.
Priča je vjerojatno većini već poznata.. Dva susjeda (Vito i Pere) zbog svakojakih tužbi i protutužbi, stalno se povlače po sudu. Kad mladi majstor, prilikom pokušaja postavljanja utičnice za struju, nehotice probije zid koji odjeljuje njihove spavaće sobe i napravi u njemu bužu (rupu), među susjedima počinje novi mali rat..

DUGORATSKO LJETO - VEČER U SELU

"Buža" na Dućama

duće luka

Živko Jeličić, iznimno značajan splitski i hrvatski književnik druge polovice 20. stoljeća, "Bužu" je napisao prvo kao farsu, a potom i kao scenarij za TV film (1988) u maestralnoj režiji Vanče Kljakovića te vrhunskim glumačkim izvedbama Ivice Vidovića i Špira Guberine. No, slava filmske "Buže" očito je urodila i takvim strahopoštovanjem radi kojega se ona iznimno rijetko pojavljivala na kazališnim daskama.Stoga ne propustite pogledati  kazališnu predstavu "Buža" na ljetnoj pozornici Dugoratskog ljeta uz lučicu Duće-Luka u subotu, 15.7.2017. s početkom u 20:30 sati!

Komedija 'Buža' HNK Split gostuje na Dućama

Uloge:
  šjor Vito: Joško Ševo
  šjora Anježa: Snježana Sinovčić Šiškov
  šjor Pere: Trpimir Jurkić
  šjora Tereža: Ksenija Prohaska.

Povezani članci

Who's Online

We have 272 guests and no members online