Centar za kulturu Omiš obilježava Međunarodni Dan žena

Povodom Međunarodnog Dana žena, Centar za kulturu Omiš – Teatar "Mali Princ" Omiš, svim svojim dragim sugrađankama i njihovim gošćama i gospodi poklanja svoju uspješnicu, hit predstavu – "JA SAM DAMA..". Pozivamo sve dame i gospodu da nam se pridruže u Glagoljaškom sjemeništu na Priku, u petak, 8.3.2019. u 20 sati i da zajedno obilježimo Dan žena. Naravno, za sve žene je ulaz slobodan. Vidimo se..

CRTICA O PREDSTAVI

"JA SAM DAMA.."

Izvor: Centar za kulturu Omiš

Monodrama „Ja sam dama..“ nastala je pomoću novih društvenih mreža i pretočila se u ozbiljnu kazališnu predstavu. Zapisi su skidani sa facebook profila autorice Meri Bauk i polako se gradila priča za kazališni komad. Koliko nam je poznato ovo je jedan od prvih pokušaja da se profilni facebook sadržaj pretoči u kazališnu monodramu.

Monodrama govori o položaju žene i mjerljivoj količini nježnosti, ranjivosti i snage jedne suvremene žene, ona skida mnoge nemoralne maske koje kao imperativi određuju ljudski život, tako se problematiziraju mnogi arhetipovi; uloga majke i majčinstva, uloga poslovne žene, uloga nečeg potrošenog i nevažno zaboravljenog kao što je život jedne domaćice.

Drama je izrazito moderna i angažirana, tako da propituje i bremenitost egzistencije, licemjerje visokih društvenih elita i poziv je da se već jednom krene u akciju. Cijeli svijet se pretvara u šareni blještavi cirkus, a uloge si možemo birati sami u svojoj mašti ili na facebooku. Komad je ispričan kroz plašt finog sarkazma i britke crnohumorne komedije.

Naslovnu ulogu tumači dramska umjetnica Ivana Giove Župa, a redatelj predstave je Petar Buljević.

Predstava je igrana na MEĐUNARODNOJ TEDX KONFERENCIJI "kao ideja vrijedna širenja“, na FESTIVALU GLUMCA – izabrana među 15 najboljih glumačkih ostvarenja u Hrvatskoj 2017. , gostovala na Festivalima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.. itd.

Povezani članci

Who's Online

We have 388 guests and no members online