Luka će promijeniti vizure Omiša

Prometno usko grlo u sezoni je Omiš, pa će se na istočnom dijelu, planiraju neimari u našoj županiji, uz uređenje gradske luke, proširiti i cesta, a izgradit će se šetnica i obalni zid za sezonski prihvat plovila ukupne dužine 267 metara. Kako za Slobodnu Dalmaciju kaže Ivan Kovačić, gradonačelnik Omiša, ovaj grad ima povijesnu priliku dobiti modernu luku, šetnicu, promijeniti vizuru grada i poboljšati turističku ponudu ...

GRADSKA LUKA OMIŠ

Luka će promijeniti vizure Omiša

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Proveli smo otvorenu javnu raspravu kroz koju su nam mještani ukazali na nekoliko ključnih problema, a to su nedostatak parkinga, potreba izgradnje istočnog (velikog) lukobrana i dobivanje što većeg javnog prostora.

OmišVećina primjedbi prihvaćena je te će konačni prijedlog omogućiti 100-tinjak parkirnih mjesta, proširenje javnog prostora (veće nasipanje) i predviđanje velikog lukobrana – kaže Kovačić.

Uz to najavljuje kako će gradska vlast voditi računa da se faze izgradnje luke organiziraju na najbolji mogući način da ne bi remetile rad domaćih brodara.

- Ovakav razvoj Omiša rezultat je odlične suradnje Grada i Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije koja je ujedno i investitor izgradnje luke.

U kontekstu luke bitno je spomenuti mogućnost pristupa iz novog tunela, čija se izgradnja intenzivno planira u suradnji sa Županijom, a čijom bi se izgradnjom mogla riješiti i prometna problematika grada Omiša – kaže Kovačić.

Povezani članci

Who's Online

We have 280 guests and no members online