FDK: Klapi Armorin večer ženskih klapa

Klapa “ARMORIN” iz Zagreba apsolutni je pobjednik ženskog dijela 49. festivala dalmatinskih klapa u Omišu. U velikoj završnici, održanoj u petak 24. srpnja 2015. na Trgu svetoga Mihovila, dalmatinke iz ARMORINA doslovno su pomele konkurenciju osvojivši i Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša i Zlatni leut, odnosno prve nagrade stručnog ocjenjivačkog suda i publike. Druga nagrada žirija, Srebrni štit, pripala je klapi “Stentoria”  iz Daruvara, dok je treću nagradu, Brončani štit, dobila klapa “Teranke” iz Pule. Publika je drugo mjesto i Srebrni leut namijenila klapi “Ankora” iz Podstrane, a treće mjesto  i Brončani leut klapi “Fjoret” iz Makarske..

49. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 2015.

Finale ženskih klapa

Izvor: FDK.hr

Udruga Zborovođa Hrvatske, odnosno njezin predsjednik prof. Branko Starc dodijelio je priznanja istaknutim klapskim voditeljima, Draganu Filipoviću, Danijelu Dražiću i Tanji Topić.

U pauzi programa kao gošće nastupila je ženska vokalna skupina  “Certissa” iz Đakova.

klapa armorin

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radilo je u sastavu: dr.sc. Vladan Vuletin, mr. Marijo Krnić, prof. Jasminko Šetka, Mićo Friganović, mr. Nera Gojanović Kljajić, dr.sc. Mirjana Siriščević i prof. Branko Starc.

Kroz program su nas po scenariju akademika Jakše Fiamenga vodili Edita Lučić Jelić i Branko Uvodić.

Povezani članci

Who's Online

We have 81 guests and no members online