VIDEO: Treća sjednica Gradskog vijeća grada Omiša

Omiško gradsko vijećeU nastavku članka možete pogledati snimku treće sjednice Gradskog vijeća grada Omiša, o kojoj su "najzanimljviji" i najtužniji detalji već objavljeni na stranicama Slobodne Dalmacije. Riječ je, naravno, o izvješću gradonačelnika o suradnji grada sa komunalnom tvrtkom "Peovica" kojoj je suvlasnik, te istupima i obrqazloženjima Nikše Mimice, direktora "Peovice". No to nije sve.. Skrećemo Vam pozornost i na jedan facebook-osvrt zainteresiranog građanina Omiša na rad demokratski izabranih dužnosnika koji participiraju u lokalnoj vlasti ...

VIDEO: Treća sjednica Gradskog vijeća grada Omiša

Video: Omiš Live, Josip Mušac


S BESPUĆA FACEBOOKA BEZOBRAZNO PRENOSIMO KOMENTAR GRAĐANINA OMIŠA NA PROŠLU SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA


Gledao sam prošlu sjednicu Gradskog vijeća zahvaljujući Omiš Live-u i neugodno sam se iznenadio atmosferom i sudjelovanjem demokratski izabranih dužnosnika koji participiraju u lokalnoj vlasti. Sjetio sam se pritom jedne rečenice likvidiranog srbijanskog člana podzemlja koja je glasila: “Mala bara puno krokodila!!!“

Čast iznimkama koje su i govorile na ovoj sjednici. Novi Gradonačelnik Omiša brzo je pohvatao konce i kirurškom preciznošću iznosio argumente i činjenice koje bi trebale unijeti relativno racionalno poslovanje i odmaknuti grad od provalije koja se pod njim otvorila.

Stavku po stavku iznosio je razumno, logično, pametno i suradnički mudro prijedloge koji bi trebali osigurati boljitak nas i našeg Grada. Ni jedan konstruktivan vijećnički prijedlog nisam čuo. Nevjerojatno (Miljenko Vukasović je imao dva zanimljiva prijedloga i to je sve)!!

Imao sam osjećaj da se određeni ljudi boje jer tako funkcioniraju u novoj partitokraciji, da neki pokušavaju prikriti neke nečasne rabote, a opet neki nisu imali što reći jer je to jednostavno tako.

I kada je Gradonačelnik rekao da je uspio umanjiti DUG GRADA OMIŠA ZA 6 MILIJUNA KUNA ja sam očekivao PLJESAK i euforiju barem dijela zastupnika.. Ali, naši "demokrati“ su se ponašali kao da se ništa nije dogodilo i kao da je to svakodnevna stvar što je novi Gradonačelnik uštedio u samo par mjeseci nekoliko kazališnih dvorana.

Takvu nezainteresiranost može se opravdati uskim osobnim i ponovno osobnim a ne stranačkim interesima. Javno dobro je fikcija poput Andersenove bajke i teško je plivati u takvome mulju... I umjesto konstruktivnog dijaloga, krenula su sitničarska podbadanja tipa: Kako to da nema niti jedan ozbiljniji poduzetnik koji će uložiti i spasiti Grad Omiš i bla...bla...bla...itd...itd.

Gradonačelnik je sve to otrpio zalažući se za argumentirani dijalog ali ja sam kao Građanin osjetio strašnu nepravdu jer NITKO NORMALAN NEĆE ULAGATI U GRAD U KOJEMU VLADAJU USMENO GUSLARENJE UMJESTO POSLOVNIH UGOVORA i epski deseterci.

To sitno strančarenje, populističko podmetanje i destrukcija slab su garant da će novi Gradonačelnik imati vjetar u leđa makar od dijela oporbe čemu smo se svi nadali.

Nisam pripadnik ni jedne političke stranke ali kao običan Građanin želim podržati HRABROG GRADONAČELNIKA jer mislim da mu je podrška, možda sada i najpotrebnija.

   
    Piše: Petar Buljević
    Izvor: Facebook (grupa)

Povezani članci

Who's Online

We have 87 guests and no members online