Iz Regije..

Treker Duje Lekšić i košarkašica Ivana Šerić najbolji sportaši Omiša za 2013.

Duje LekšićTrekker Duje Lekšić Crv, član Planinarskog društva “Imber”, i košarkašica “Studenca” Ivana Šerić proglašeni su najboljim sportašima Omiša za 2013. godinu, te su im jučer, na skromnoj svečanosti u gradonačelnikovu uredu, uručena priznanja, rad akademskoga kipara Kažimira Hraste. Za najbolju sportsku udrugu izabran je Judo klub Omiš”, najbolji trener je Igor Kuvačić iz Košarkaškoga kluba “Omiš – Galeb”, dok je najperspektivnijim sportašem imenovana velika hrvatska judo nada, 16-godišnji Marino Tomaš. Svojih 15 minuta slave, ali i nešto novca, u srijedu su dočekali i najbolji omiški učenici, osvajači medalja na državnim i županijskim natjecanjima...

OMIŠ

Treker Duje Lekšić i košarkašica Ivana Šerić najbolji sportaši Omiša za 2013.

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: PD Imber

Gradonačelnik Ivan Kovačić i predsjednik Gradskoga vijeća Zvonko Močić stisnuli su tako ruku i predali čekove Ivanu Jerčiću, državnom prvaku iz fizike, i Željani Jerić, državnoj prvakinji u sviranju gitare, kojima je za nagradu pripalo po 8500 kuna. Istom prigodom, ali s manjim iznosom, nagrađeni su i Daria Shafie, Silvio Bilić, Petra Bućo, Duje Kusanović, Elora Bellotti, Mario Kuzmanić, Dora Mekinić, Miljenka Roso, Nikola Simunić, Gabrijel Ćoso, Katarina Erceg, Marko Maleničić, Marin Raljević i Dominka Tadić.

Na koncu protokolom zgusnutog prijepodneva, a sve užežin Dana grada i blagdana svetog Ivana Nepomuka, koji će biti proslavljen u petak, Kovačić i Močić primili su izaslanstvo Udruge veterana Četvrte gardijske brigade, čiji je predsjednik Bože Zadro Kovačiću uručio plaketu/zahvalnicu za pomoć koju Grad Omiš pruža svim braniteljima, pa tako i bivšim pripadnicima kultne Četvrte.