Tradicionalni koncert Grad Zagreb Grad Omišu

Nakon Bola i Šibenika, susret klapa iz iseljeništva nastavio se u revijalnom tonu, u petak 12. srpnja klape su održale koncert pred prepunim gledalištem na Trgu sv. Mihovila u Omišu.  Redom sudionici klape iz iseljeništva došle su nam na ovogodišnji 53. Festival dalmatinskih klapa diljem svijeta - Astoria (m) - New York, SAD, Croatia (m) - München, Njemačka, Kartolina (mj) - Windsor, Ontario, Kanada, Fritule (dj) - Windsor, Ontario, Kanada, Samoana Vocal Ensemble (m) - Auckland, Novi Zeland, Valovi (ž) - Buenos Aires, Argentina, Barbeshop Studio 4 - SAD!
Pred klapama je još jedan nastup i to u Kučinama, u subotu, 13. srpnja s početkom u 20:30 sati, a u subotu u Omišu trgom svetog Mihovila odjekivati će zvuci tamburice i kajkavske popevke. Riječ je o tradicionalnom koncertu Grad Zagreb Gradu Omišu, Bandićevim darom, pardon, darom Grada Zagreba klapskoj prijestolnici. Uz tamburaški orkestar HRT pod ravnanjem Siniše Leopolda na klapskoj pozornici predstavit će se Đani Stipaničev, Danijela Pintarić, Mirko Švenda Žiga, Gordana Ivanjek Tušek i domaća muška klapa Oneum.

Tradicionalni koncert Grad Zagreb Grad Omišu

Izvor: FDK.hr

Pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba u subotu 13. srpnja održat će se Tradicionalni koncert Grad Zagreb Gradu Omišu. Ove godine bit će to dvadesetčetvrti put. Još jednom bi trebala čakavska pjaca u Omišu odjekivati kajkavskim popijevkama, darom grada Zagreba središtu dalmatinske klapske pjesme, koji se tradicionalno svake jeseni uzvraća nastupom ponajboljih klapa, nagrađenih na festivalskoj pozornici pod Mirabellom, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Na Trgu sv. Mihovila u zatišju pred velika finala 53. festivala dalmatinskih klapa slijedećeg vikenda u Omišu uz Tamburaški orkestar HRT pod ravnanjem Siniše Leopolda na festivalskoj pozornici predstavit će se Đani Stipaničev, Danijela Pintarić, Mirko Švenda Žiga, Gordana Ivanjek Tušek i domaća muška klapa Oneum. Sve izvedbe će pratiti Tamburaški orkestar HRT.

Povezani članci

Who's Online

We have 137 guests and one member online

  • admin