Kanalizacijske dileme: graditi vlastiti pročistač ili zajednički s Omišem ili Podstranom?

Predstavnici općine Dugi Rat sudjelovali su ovog mjeseca na sastanku održanom u Vodovodu Omiš sa predstavnicima Hrvatskih voda i izvođačem projektne dokumentacije, tvrtke "Hidroprojekt ing" iz Zagreba, sastanku na temu nastavka aktivnosti na izradi dokumentacije za izgradnju kanalizacijskog sustava općine Dugi Rat za mjesta Dugi Rat i Jesenice. Varijante koje su ponuđene i raspravljanje na sastanku su sljedeće:
   1) općina Dugi Rat samostalno rješava kanalizacijski sustav na području mjesta Dugi Rat i Jesenice  s vlastitim uređajem za pročišćavanje.
   2) općina Dugi Rat rješava kanalizaciju navedenih mjesta sa gradom Omišom i uređajem za pročišćavanje smještenim u Omišu
   3) općina Dugi Rat rješava kanalizaciju navedenih mjesta sa općinom Podstrana i uređajem za pročišćavanje smještenim  na TTTS-u.
Najizglednije rješenje i najjeftinije rješenje je spoj na uređaj za pročišćavanje u Podstrani, no prije konačne odluke u obzir treba uzeti i trošak dugoročnog održavanja kanalizacijskog sustava ...

Kanalizacijski sustav za Dugi Rat i Jesenice

Piše: Mladen Banović

Kanalizacijske dileme: graditi vlastiti pročišćač ili zajednički s Omišem ili Podstranom?Za idući sastanak na ovu temu a koji bi se trebao održati u vremenu od mjesec dana, općinarima će se prezentirati troškovi izgradnje i održavanja kanalizacijskog sustava za period od 30 godina, o čemu će biti detaljno obavješteni i vijećnici koji će potom o ovome raspravljati i na poslijetku odlučiti krećemo li u izgradnju samostalnog pročiščaća kanalizacijskog sustava za mjesta Dugi Rat i Jesenice ili ćemo se spojiti na Podstranski ili Omiški pročiščać.

Povezani članci

Who's Online

We have 131 guests and no members online