Dani naše ulice: Velika fešta u maloj ulici

Treće izdanje "Dani naše ulice", koje Dugoraćani obilježavaju u petak, 9.8.2019. s početkom u 19 sati, pa do ranih jutarnjih sati, i ove godine nema klasičan protokol. Svi koji se žele dobro zabaviti, prisjetiti se starih dječjih igara, uživati u domaćim delicijama, glazbi DJ-eva Čape i Kike, su dobrodošli. Dođite u miru ili ostanite doma.
- Ako želite guštat u smiju, iću i piću, samo dođite - jednostavan je poziv Slave Kadića, jednog od njih 30 organizatora druženja, a čija će konoba u sklopu OPG-a Konoba Kadić, biti centralno mjesto događanja "Dani naše ulice". Ona se naime nalazi po sredini Omiške ulice u Dugom Ratu, koja se proteže nekih 250 metara, od crkve Svetog Josipa do vrtića, i kada je prije tri godine u ulicu konačno stigao novi asfalt, kada se osvježila ulica novim “pokrivačem”, susjedi su to odlučili i proslaviti.
- Nekih 15 kuća je u ulici, plus dvije zgrade s pet katova, nešto više od 150 stanovnika. I grupica nas odlučila je dici prirediti zabavu na novom asfaltu, pa smo 15-ak onih starih igara od laštika, graničara, na male branke, “školice”, obruča, franja, sve onog što smo se mi kao dica igrali na ulici ispred naših kuća, opet osmislili i sproveli u djelo.
Dici smo dali igre, a mi stariji se pobrinuli za spizu - soparnik obvezno, pa velika teća, bronzin pun sočiva, leće ili slanutka, pečene srdele, meso s gradela, žene donesu kolače, sveg vam blaga bude kod nas.
Samo dođite - ponavlja pozivnicu Slavo Kadić, a da je veselje zagarantirano, potvrditi će vam i lanjski gosti - više od 500 ih je bilo na ovoj jedinstvenoj dugoratskoj fešti, koju organiziraju susjedi iz jedne male Dugoratske ulice. Omiške - nek se zna!

LJETO U DUGOM RATU

Dani Omiške ulice

Izvor: Slobodna Dalmacija

Dani naše ulice

Povezani članci

Who's Online

We have 217 guests and no members online