Javni poziv za organizaciju 'Dugoratskog ljeta 2014.'

Kako proći ispod duge ...

Bolje ikad nego nikad, pomislim čitajući na Fejsu objavu naših općinara da je naš načelnik napokon potpisao objavu Javnog poziva za podnošenje prijava za organizaciju naše tradicionalne ljetne manifestacije - Dugoratskog ljeta. Ma što ga je to spriječavalo da to učini mjesecima prije.. drugo je pitanje na koje nikad nećemo dobiti odgovor. No dobro, daje se javnosti na znanje da će Dugoratskog ljeta 2014. biti. Biti će dakle novog Festivala soparnika, Dječjeg festivala "Glas Poljica", obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Biti će, valjda, i ljetnog šušura i zabave u mistu koje usprkos brdu šljake u samom centru i bolnom nedostatku ikakvog hotela ili hostela, pa makar i onog najmanjeg, ipak nekim čudom uspijeva još uvijek privući tisuće gostiju sa svih strana svijeta na svoje plaže i obale i smjestiti ih u stotinama apartmana i sve više kuća za odmor. Vlasnici nekih takvih turističkih objekata prate sve aktualne trendove u turizmu pa svojim gostima uz smještaj u klimatiziranim i moderno uređenim apartamanima nude i bezbrižan odmor uz lješkarenje uokolo bazena, u okruženju uređenog vrta s cvijećem i uredno potšišanom "engleskom" travicom, vijugave puteljke kroz maslinik, šetnice kroz vinograd, druženja u staroj ili pak novoj konobi i prave male olimpijade roštiljanja u kojima nerijetko i gosti preuzmu inicijativu pa počaste svoje domaćine specijalitetima svog podneblja, sve to začinjeno izletima u naša stara sela, u brojne Cetinske adrenalinske avanture ili pak prekomorske đite do Postira, na picigin i kupanje u Lovrečini... Sve je moguće kad se ima volje. Sve se može kad se hoće. Dobro, sve osim jednog. Učiniti da se u večernjim satima i u našem malom mjestu i mi i naši gosti možemo dobro zabaviti i provesti, te da ne moramo uvijek po koktel noćne zabave odlaziti u Omiš, Split, Makarsku i ostala mjesta koja ljeti pršte životom i zabavom. Da, dragi moji sumještani.. Je li nekome još čudno da poštene ribarske fešte u našem malom mjestu nije bilo, ako se dobro sjećam, još od one legendarne fešte "Četverobojaca"? Da, fali nam i ribarskih fešta kakvih ima svako primorsko mjestašce veće od deset kuća. Da sad ne spominjemo nešto originalnije... (u Zagvozdu se takoreći u bunaru igra vaterpolo, dok tisuće ljudi godinama hrli na najpoznatiju ribarsku feštu u Zagori..). Valjda će i neke naše turističke snage, mlade duhom i radnim i organizacijskim elanom, naći volje i interesa da osmisle i svojim sumještanima i gostima prirede ljetne događaje kojih ćemo se rado sjećati u dugim zimskim noćima. U mjestu koje se pomalo prestaje užasavati zalasaka sunca, ili negdje u mittel-Europi ...

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU DOGAĐAJA "DUGORATSKOG LJETA 2014."

Piše: Mladen Banović
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Općina Dugi RatOpćina Dugi Rat, općinski načelnik Jerko Roglić, dipl. ing. objavljuje JAVNI POZIV za podnošenje prijava za organizaciju "Dugoratskog ljeta 2014. godine

I

U Proračunu Općine Dugi Rat i Financijskom planu Turističke zajednice Općine Dugi Rat za 2014. godinu predviđena su sredstva za organizaciju manifestacija u sklopu Dugoratskog ljeta.

II

Pravo na podnošenje prijava na ovaj poziv imaju udruge registrirane za organizaciju kulturnih manifestacija, kao i udruge registrirane za djelatnosti koje omogućavaju organizaciju priredbi iz programa „Dugoratskog ljeta“.

Iznimka od navedenog je da mogućnost podnošenja prijave za organizaciju manifestacije pod točkom III/3.) imaju i pravne ili fizičke osobe registrirane za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

III

Prijave po ovom pozivu sadržavaju ponude za organizaciju programa "Dugoratskog ljeta“ u cjelini ili za pojedine priredbe.

Tradicionalne priredbe za koje treba dostaviti ponudu u cjelovitom programu, djelomičnom programu ili u ponudi za organizaciju pojedinačne priredbe su:

1.)“10. Festival poljičkog soparnika“ (vrijeme održavanja 25. ili 26. srpnja)

2.) Dan pobjede i domovinske zahvalnosti (vrijeme održavanja 1., 2. ili 4. kolovoza)

3.) Gastro večer (vrijeme održavanja 8. ili 9. kolovoza)

4.) Dječji festival „Glas Poljica“ (vrijeme održavanja 29. ili 30. kolovoza)


IV

U slučaju dostavljanja ponude za pojedinu priredbu prihvatiti će se najviše dva programa po udruzi.

V

Podnositelji prijava dostavljaju svoje programe putem pošte na adresu:

OPĆINA DUGI RAT
OPĆINSKI NAČELNIK
21315 DUGI RAT, Poljička cesta 133

ili neposredno na protokol Općine Dugi Rat.

Uz obavezni detaljno razrađeni program, predlagatelji trebaju dostaviti financijski plan ili specificirani troškovnik za izvršenje predloženog programa, dijela programa ili pojedinačne priredbe.

Općina Dugi Rat može zatražiti da podnositelj prijave predstavnicima Općine osobno prezentira i pojasni planirani tijek manifestacije za koju je podnio prijavu, prije nego Općina donese Odluku o prihvaćanju prijave.

Prijave dostaviti u roku od 20 dana od dana objave ovog poziva na oglasnoj ploči
Općine Dugi Rat i na web stranici www.dugirat.hr.

Povezani članci

Who's Online

We have 317 guests and no members online