Tvrtka DTD iz Dugog Rata osvojila Zlatnu kunu za inovaciju

Hoteli Zlatni rat d.d. Bol, Naprijed d.o.o. Glavice i Jantar d.o.o. Split dobitnici su priznanja HGK Županijske komore Split, plaketa Zlatna kuna, za najuspješnija županijska trgovačka društva u kategoriji velikih, srednjih i malih tvrtki u 2015. godini. Plaketa Zlatna kuna za inovaciju pripala je tvrtci DTD d.o.o. iz Dugog Rata, za inovaciju ‘Umjetni mamci prirodnog izgleda'. Plakete su najuspješnijima uručene na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Split. DTD iz Dugog Rata obiteljska je tvrtka s pedest zaposlenih koja se bavi proizvodnjom ribarskog pribora, a specijalizirani su za proizvodnju mamaca za lov liganja. Riječ je o izvozno orijentiranoj tvrtki koja 75% prodaje ostvaruje na inozemnim tržištima, u više od dvadeset zemalja, a stalno povećanje prodaje i broja zaposlenih temelje upravo na kontinuiranim inovacijama. Čestitamo!

Dodijeljena priznanja najuspješnijim županijskim tvrtkama

Izvor: Dalmatinski portal

- Usmjerenošću i dodatnim ulaganjima u turizam i prerađivačku industriju dugoročno ćemo osigurati boljitak i polučiti brži oporavak gospodarstva u cjelini. Ali jednako tako, u današnje vrijeme kada suvremeno gospodarstvo iziskuje brzo prilagođavanje zahtjevima tržišta, izuzetno je važno ulaganje u obrazovanje mladih te cjeloživotno učenje. Ljudski kapital glavni je izvor konkurentske sposobnosti poduzeća u tržišnom nadmetanju - rekla je Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK, čestitavši svim nagrađenima.

Na svečanosti su uručena i posebna priznanja tvrtkama Končar – Električni uređaji d. d. Prisoje i Auto Hrvatska d. d. Split za 70 godina postojanja i uspješnog poslovanja, te Anti Zekiću, predsjedniku Društva inovatora DIATUS Split, za dugogodišnju suradnju na izboru najboljih županijskih inovacija i poticanju inovatorstva.

Povezani članci

Who's Online

We have 165 guests and no members online