Ribarska večer na Malom Ratu

Ribarska noć na Malom Ratu

U organizaciji Mjesnog odbora Mali Rat, u petak, 26. srpnja na mjesnoj plaži priređena je tradicionalna luda ribarska večer, koja je obilovala dobrom spizom i dobrim štimungom. U jučerašnjem javljanju sa ribarske večeri iz Podstrane, izgledalo je da Vaš novinar nije pratio i lokalnu feštu na Malom Ratu, nego da je radije bio u Podstrani, nego ispred svoje kuće. Istina je da sam ravnopravno pratio oba događanja, jer sam nešto iza 21 sat stigao u Podstranu i tijekom 40-50 minuta obavio sam svoj reporterski posao, porazgovarao sa mjerodavnim osobama, među njima i načelnikom Općine, ali i g. Antom Šiškom, jednim od istaknutijih osoba u podstranskoj općini. I to je bilo to. Kad sam obavio posao, sjeo sam u autobus i nešto prije 23 sata došao sam na plažu u svoj Mali Rat. Upravo tada se je dešavalo ono najvažnije, plesalo se, pjevalo, jela se riba, pilo se pivo, vino... ali  skakalo se i preko jarbola, kako bi se uhvatio pršut ...

MALI RAT

Ribarska večer na Malom Ratu

Tekst i slike: Davor Grgat

Ribarska noć na Malom Ratu

Glazba i bend "EPP" iz Splita dobro je odradio svoj posao. Slijedila je zabava na rivi, odnosno igra potezanje konopa, u kojoj je nazočilo više ekipa. Poslije više pripetavanja, prvo mjesto u potezanju konopa pripalo je ekipi iz Sumpetra.  

Ribarska noć na Malom Ratu

Nešto oko po noći, nastojao sam razgovarati sa nekim od organizatora, kako bi ujutro pripremio tekst za objavu, ali nije mi pošlo za rukom. Nikome se u to vrijeme nije bilo moguće obratiti i dobiti željene podatke.

Rečeno mi je da se nađemo  ujutro iza 10 sati, do kada sam napravio zapis iz Podstrane, ali dotičan gospodin iza 10 sati je još spavao,pa sam progunđao. „Kada bi ja tako radio nikada  zasigurno ne bi napisao ni jedan članak“. Pričekao sam do kasno navečer, i nema druge nego ovako, ili, bolje ikad nego nikad.    

Ribarska noć na Malom Ratu

No, bez obzira na sve to, ovogodišnja ribarska manifestacija na Malom Ratu obilovala je raznovrsnošću, ali i bogatim izborom hrane i pića, tako da će  stotine i stotine maloračana, dugoračana i njihovih gostiju  uz pjesmu, i dobar štimung  još dugo pamtiti  ovu večer kao zaista nezaboravnu i  ugodnu.

No, za sve to ipak su najzaslužniji Vlade Tomić, predsjednik MO, te Ante Baraban i drugi članovi Mjesnog odbora Mali Rat.

Ribarska noć na Malom Ratu

Povezani članci

Who's Online

We have 377 guests and no members online