Čestit Božić!

Čestit BožićČestit i blagoslovljen Božić želi Vam u(ne)redništvo portala Dugirat.com

U danima koji dolaze neka vas svijetom vodi aura dobrote, zajedništva i ljubavi ...

 

SRITAN BOŽIĆ !

U ovo blago vrijeme kada se spremamo proslaviti najradosniji Kršćanski blagdan, sjetimo se ili promislimo što je doista važno i bitno u našim životima, a što nam je tek nametnuto tempom svakodnevnice. Ne zaboravimo, svaki je dan prilika za boljitak ili promjenu, šansa da bolje posložimo svoje prioritete u ovoj dugoj trci koju životom zovu.

Jedan od najvećih američkih komičara George Carlin, svojedobno je zapisao par rečenica koje vrijedi uvijek imati na umu, a s vremena na vrijeme, opet i ponovo ih pročitati, promisliti o njima, primjeniti ih, promjeniti se...

Paradoks našeg vremena

Autor: George Carlin
Fotografije: Željko Ploh i arhive DRO i TZ Dugi Rat


Naučili smo kako da preživljavamo ali ne i da živimo. Dodali smo godine životu ali ne i život godinama. Stigli smo sve do Mjeseca i natrag, ali imamo poteškoću da pređemo preko ulice da upoznamo novog susjeda. Osvojili smo vanjski prostor ali ne i unutrašnji prostor. Uradili smo velike stvari ali ne i bolje stvari.
 

Stara sela


Očistili smo zrak ali zagadili dušu. Savladali smo atom ali ne i svoje predrasude. Pišemo više ali učimo manje. Planiramo više ali postižemo manje.

Duće


Naučili smo žuriti ali ne i čekati. Gradimo više kompjutera da sadrže više informacija, da proizvode više kopija nego ikad, ali mi komuniciramo sve manje i manje.
 

Krilo


Ovo su vremena brze prehrane i sporog varenja, velikih ljudi i sitnih karaktera, brzih zarada i plitkih odnosa. Ovo su dani dviju plaća ali više razvoda, luksuznijih kuća ali uništenih domova.
 

Dugoratska Glavica


Ovo su dani brzih putovanja, višekratnih pelena, moralnosti koja se može odbaciti, jednodnevnih predstava, preteških tijela, i tableta koje čine sve od hrane, da utišaju, da ubiju.
 

bajnice


Ovo je vrijeme kada ima mnogo toga u izlogu a ništa u skladištu. Vrijeme kada vam tehnologija može donijeti ovu poruku, i vrijeme kada možete odabrati da li ćete je podijeliti s nekim ili samo zaboraviti.
 

Duće


Zapamtite, provedite nešto vremena sa vašim voljenima, jer oni neće biti tu zauvijek.
 

Silueta


Zapamtite, recite poneku ljubaznu riječ onome koji vas gleda sa strahopoštovanjem, jer će ta mala osoba uskoro odrasti i otići.
 

Stara sela


Sjetite se da date topao zagrljaj onome kraj vas, jer je to jedino blago koje možete dati svojim srcem a ne košta ni kune.
 

Zagrljaj


Sjetite se da kažete, "Volim te" vašem partneru i vašim voljenima, ali najviše od svega i mislite tako.
 

Sumpetar


Poljubac i zagrljaj će zakrpati povredu kada dolazi duboko iz vas. Sjetite se držati za ruke i cijeniti trenutke jer jednog dana ta osoba neće biti tu.
 

Poljubac


Dajte vremena ljubavi, dajte vremena razgovoru, i dajte vremena podjeli vaših dragocjenih misli s drugima.
 

Obala


UZ OVE MISLI GEORGEA CARLINA ZAŽELJET ĆU VAM BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ

 

Čestit Božić!


U DANIMA KOJI DOLAZE NEKA VAS SVIJETOM VODI AURA DOBROTE I LJUBAVI

 

pozdrav svijetu


AKO JE NE VIDITE - GLEDAJTE SRCEM

Sretna Nova

Dugi Rat

... Vaš Dugi Rat Online!

Povezani članci

Who's Online

We have 188 guests and no members online