Oglasna ploča: Objavljen natječaj za organizaciju Dugoratskog ljeta 2016.

Evo sam saznao da je naša Općina objavila na oglasnom zidu u zgradi općine javni natječaj za podnošenje prijava za organizaciju "DUGORATSKOG LJETA 2016.". I dok druge sredine, moramo ovo iz godine u godinu u vjetar ponavljati, natječaj ovakvog tipa objavljuju na jesen (prethodne godine!) pred izradu proračuna za nadolazeću godinu, naši općinari tvrdoglavo rade po svome, skraćujući tako vrijeme za organizaciju manifestacije i smanjujući mogućnost njenog (su)financiranja i iz nekih drugih izvora (raznih drugih natječaja) osim općinskog proračuna. No dobro, natječaj za Dugoratsko ljeto 2016. je napokon objavljen, možete ga pronaći samo na zidu, i to ne na Facebook zidu naše općine, već na oglasnoj tabli u zgradi općine. Nema ga još ni na službenoj općinskoj internet stranici - dugirat.hr - jednoj od najboljih, najažurnijih i najfunkcionalnijih stranica hrvatskih lokalnih samouprava, pa dok ga ne "digitaliziram" i ubacim ovdje mogu samo nagađati da će i ove godine natječaj sadržavati pozive za organizaciju tradicionalnih priredbi našeg kulturnog ljeta poput "12. Festivala poljičkog soparnika“, "Proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti", Dječjeg festivala "Glas Poljica", a za nadati se je da će lani pokrenuti Međunarodni festival folklora "KOLO, KOLO, KOLAJNA OD ZLATA" doživjeti svoje novo izdanje. No zato su ljetni planovi udruge "Tvornica" sasvim transparentni, svima lako dostupni, a stalnim posjetiteljima večeri Dugoratskog ljeta već i dobro poznati... no o tome više u nastavku članka.. 

Objavljen natječaj za organizaciju Dugoratskog ljeta 2016.

Piše: Mladen Banović

Na nedavno održanoj skupštini udruge (o tome više u nekom drugom članku), "Tvorničari" za Dugoratsko ljeto planiraju općinarima poslati prijedlog za organizaciju i održavanje sljedećih manifestacija: počinjemo s "Pozdravom ljetu", odnosno već tradicionalno, "Ivanjskom večeri" uoči blagdana sv. Ivana Krstitelja, 23.06, kada ćemo se uz svjetlo baklji duž dugoratske plaže prisjetiti lijepih narodnih običaja, paljenja Ivanjskih svitnjaka, krijesova, preskakanja vatre, nakon čega slijedi koncert na plaži.

Ivanjska večer

U drugoj polovici kolovoza ove olimpijske godine "Tvorničari" planiraju prirediti svoju tradicionalnu "Dugoratsku Olimpijadu" za djecu i mlade i sve one koji se tako osjećaju u lučici u Dugom Ratu gdje će se i ove godine, nadamo se, skakati u vrići, ekipno natjecati na mornarskom poligonu, voziti ćorave Karijole, sve to uz zabavu i pjesmu lokalnih glazbenih uzdanica.

dugoratska olimpijada

Naravno, to nije sve, planiramo prirediti sumještanima i jedan zanimljivi romantični fado koncert, te lijepu laganini glazbenu večer na dugoratskoj plaži uz našeg "posljednjeg trubadura" Radu Šolaju.

U suradnji sa udrugama iz susjednih mjesta planiramo u ljetnim večerima organizirati i održati u primjerenom ambijentu, izvan vreve i nesnosnog žamora dugoratskih trgova, dvije kazališne predstave (od kojih će jedna vjerojatno biti monodrama).

festival soparnika

Povezani članci

Who's Online

We have 191 guests and no members online