Festival soparnika!

5. Festival poljičkog soparnikaPeti Festival poljičkog soparnika održat će se u subotu 8. kolovoza, s početkom u 20 sati, u dugoratskoj lučici. Dugi Rat će opet pohoditi meštrice od soparnika i meštri od komina, brojne poljičke obitelji donijet će na natjecanje svoje najbolje soparnike, a više od 250 ovih delicija ispeći će se za Dugoraćane, turiste i brojne posjetitelje koji iz godine u godinu u sve većem broju hodočaste u Dugi Rat "kralju poljičke kuhinje". Ocjenjivački sud, u kojemu će biti predstavnici Gornjih, Srednjih i Donjih Poljica, mladi dugoratski kuharski čarobnjak Rino Pavlić, i ove će godine imati težak zadatak odabrati najbolji od najboljih poljičkih soparnika ...


TRADICIJA SE NASTAVLJA OVE SUBOTE U DUGORATSKOJ LUČICI

Festival soparnika

Piše: Ž. R. / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Organizator očekuje više od 4000 posjetitelja na fešti nadaleko poznatoga poljičkog specijaliteta. Za zabavu i dobru glazbu pobrinut će se "ZYN Band" iz Sinja.

5. festival poljičkog soparnika održat će se ove subote u dugoratskoj lučici

Peti Festival soparnika kao i ostale priredbe 8. dugoratskog ljeta organizira udruga "Tvornica" iz Dugog Rata, uz pokroviteljstvo Općine Dugi Rat i lokalne turističke zajednice, te uz suradnju volontera iz dugoratskih udruga, društava, sportskih klubova.

5. Festival poljičkog soparnikaFestival poljičkog soparnikaFestival poljičkog soparnika

Povezani članci

Who's Online

We have 242 guests and no members online