Uključili smo se u LAG Jadro. Još da se i Vlada RH uključi u rješavanje brda šljake u centru mista..

Na 17. sjednici Općinskog vijeća općine Dugi Rat odlučeno je da se općina Dugi Rat uključi u lokalnu akcijsku grupu (LAG) "JADRO", zajedno sa pet susjednih lokalnih samouprava: Grad Omiš, općina Podstrana, dio grada Splita, grad Solin i dio grada Kaštela. Cilj zajedničkog ulaska u LAG Jadro je suradnja na zajedničkim projektima i povlačenje značajnijih sredstava iz europskih fondova. Vijećnici su usvojili i izmjene i dopune Odluke o komunalnom doprinosu za građenje objekata na način da su RVI (ratni vojni invalidi) dobili dodatni popust od 40%, te su i civilni invalidi dobili olakšice pri plaćanu doprinosa za komunalne doprinose. Za iznose iznad 200.000,00 kn postoji mogućnost i otplate  dijela doprinosa u ratama. Nakon izlaganja općinskog načelnika Jerka Roglića usvojeno je izvršenje proračuna za 2013.g. sa ostvarenim ukupnim godišnjim prihodima od 15.106.217 te ukupnim rashodima od 13.391.998. Razlika prihoda i rashoda prenesena je i raspoređena u 2014. Vijećnici su obavješteni da je općina uplatila 10.000,00 kn za poplavljena područja u Slavoniji, te da će donirati izravno za obnovu domova nekoliko obitelji 10.000,00 kn ...

OSVRT NA 17. SJEDNICU OPĆINSKOG VIJEĆA

Piše: Davor Grgat
Video: Jakov Velić / TV DugiRat, Art Foto

U organizaciju i prikupljanje pomoći i potrepština za poplavljena područja u Slavoniji i Bosni uključile su se udruge civilnog društva u Općini: DVD Dugi Rat, dugoratski izviđači.., a i brojni pojedinci uključili su se u prikupljanje i dostavu pomoći potrebitima.

Ne jenjavaju reakcije na prošlu 16. sjednicu koja se bavila situacijom oko prostora Tvornice, kada su dugoratski vijećnici jednoglasno odlučili da se hitno treba poraditi oko nastavka sanacije prostora bivše tvornice.

Brda šljake i dalje stoje takoreći u centru mjesta, a opasna prašina za vjtrovitog vremena i dalje se vijori obalom, a da od nadležnih nitko ništa konkretno i dalje ne poduzima, pa u tu svrhu treba angažirati i Vladu RH te (ne)odgovorna ministarstva i  našu dragu županiju, kako bi se otkonila opasnost koja prijeti mještanima, a teren sanirao i priveo planiranoj svrsi.

Nažalost, dugoratski opasni status quo traje i dalje.

Dokad?

Povezani članci

Who's Online

We have 92 guests and no members online