Dugoratsko ljeto: Vlastina 'Cicibela' oduševila dugoraćane

CicbelaU sklopu ovogodišnjeg Dugoratskog ljeta, na ljetnoj dramskoj pozornici igrališta Streljana, pred popunjenim gledalištem ali i ne baš uviđavnim "ljubiteljima" kulture s obližnjih balkona i terasa, izvedena je monodrama "Cicibela" koju je po Smojinim zabilješkama i djelima maestralno odigrala Vlasta Knezović, glumica Dramskog kazališta "Gavella". Dugoračka publika je s oduševljenjem pratila svaki njen pokret i svaku njenu riječ... Neki su, pak, izvijanjem iz stolica stali pogledom tražiti i Šarka, kad bi se mali kumpanjo "oglasio"... Pri kraju Smojine dirljive i gorkoslatke priče o Roku i Cicibeli neki nisu mogli (a ni htjeli) suspregnuti suze nad sudbinom "onog koji nije jema ništa i one koja je imala još i manje" - ali je imala ljubav života! Publika je dugotrajnim aplauzom čak triput vraćala umjetnicu na binu po završetku monodrame. Dirnuta, Vlasta se obratila prisutnima: "Prvi put sam u Vašem gradu i stvarno ste divna publika. Po ovoj vrućini ste me tako slušali da se je i muha mogla čuti. Hvala vam i neizmjerno Vam zahvaljujem na prijemu i pljesku..." ...

DUGORATSKO LJETO

Cicibela bez Roka

Cicbela

Tekst i slike: Davor Grgat

Kako to da ste tek večeras po prvi put u Dugom Ratu? Imate ovdje puno štovatelja, kao što smo vidjeli i večeras.

- "Toliko sam očarana ovom divnom publikom i sa ovim mjestom, koji me je tako mediteranski, toplo primilo, ovim ljudima... Znam da ova predstava nije predstava samo Splita, ili kompletno Dalmacije, Hrvatske... Večeras je ovo predstava Dugog Rata!

CicbelaKroz Dugi Rat sam često prolazila, do Omiša ili kad bi išla za Dubrovnik, ali se nikada nisam zaustavljala. Kroz misli mi se često vrtio film kako je Dugi Rat obično mjesto, u kojem čovjek ne može vidjeti ili poželjeti nešto posebno.

Dugi Rat je često sam mislila usputno mjesto. No međutim, sad kad sam ušla u centar mjesta, i kad sam na kraju krajeva upoznala ove divne ljude, vidjela sam da je Dugi Rat jedna divna zajednica.

Za kratkog boravka među vama upoznala sam ove divne, angažirane ljude, koji tako vole i njeguju kulturu, priređuju kulturne događaje, organiziraju kulturno ljeto. Stoga, velika Hvala vam, i kad god smognem ponovo ću doći, jer ste to zaslužili..." 

- rekla nam je slavna glumica Vlasta Knezović, koju mnogi pamte po njenim brojnim kazališnim ulogama, te prije svega po nezaboravnim likovima iz dramskih TV serija koje je igrala.

monodrama Cicbela u Dugom Ratu
monodrama Cicbela u Dugom Ratu
monodrama Cicbela u Dugom Ratu
monodrama Cicbela u Dugom Ratu
monodrama Cicbela u Dugom Ratu
monodrama Cicbela u Dugom Ratu
monodrama Cicbela u Dugom Ratu

Povezani članci

Who's Online

We have 325 guests and no members online