Priopćenje načelnika o prijevozu putnika

Poštovani mještani općine Dugi Rat, kako se stalno susrećemo s dezinformacijama na društvenim mrežama vezano za javni prijevoz na području naše općine primoran sam napisati i ovdje nekoliko rečenica.

Na općinskoj stranici od 17.6.2022 nalazi se kratki rezime što sam odradio kao načelnik zajedno s predsjednikom vijeća. Dragi moji sumještani ne radi se ovdje tko je što napravio niti o politiziranju slučaja. Svi smo mi imali isto mišljenje na temu javnog prijevoza i pokušavamo pokrenuti sve poluge kako bi došli do rješenja.
Moramo biti svjesni da nam se 2019. dogodio scenarij koji nas je doveo do stanja u kojem se danas nalazimo. Nije krivo tadašnje vijeće zbog odbijanja ponude Prometa koja je bila enormno skuplja od Dalmatinca a isto tako nitko nije očekivao da će se dogoditi Covid i povećanje cijena svih energenata. Prometu u to vrijeme nije zabranjeno i dalje obavljati javni prijevoz kao što je obavljao i do 2019. ali oni su na svojoj skupštini odlučili suprotno. Njihova odluka je posljedica današnjeg stanja u našem javnom prijevozu...

Piše: Tonči Bauk
Izvor: Općina Dugi Rat


Poslali smo dopise na sva mjerodavna ministarstva kao i na Župana osobno. Svi akteri su složni da moramo naći brzo privremeno rješenje dok se ne završi postupak s novim zakonom o javnom prijevozu. Molio bih vas na strpljenje a općina će napraviti sve kako bi u što kraćem roku dobili kvalitetan prijevoz.

U narednim danima ćemo organizirati potpisivanje peticije ali i prosvjeda ukoliko ne dobijemo povratnu informaciju od mjerodavnih institucija.

- - -

Donesna je Odluka o sufinanciranju troškova prijevoza određenih kategorija mještana s područja Općine Dugi Rat za srpanj i kolovoz 2022. godine koju ovdje možete pročitati u cijelosti.

Povezani članci

Who's Online

We have 71 guests and no members online