Općina Dugi Rat bez Sportaša godine

trofejKrajem godine biraju se najbolji sportaši. Države, grada, općine... Pa je tako godinama bilo i u Dugome Ratu. Sve do ovoga prosinca kada je izbor izostao. Iako je uredno bio najavljen. U pozivu medijima bilo je, naime, navedeno kako će se na svečanosti u kinu 'Dalmacija' dodijeliti priznanja najboljim učenicima i studentima s područja općine, bit će proglašen i najbolji vatrogasac te najuspješniji sportaši, treneri, mlade nade i klubovi. I, zaista, na pozornici su se izredali učenici i studenti kako bi u plavoj omotnici primili novčane nagrade, plaketu je (bez kuverte) dobio i najvatrogasac Ivan Kadić, no kad je red došao na sportaše, predsjednik Općinskog vijeća Josip Banović zaključio je svečanost. Nazočne je, bez riječi objašnjenja, ostavio u čudu. Na novinarsko pitanje načelnik Jerko Roglić imao je spreman odgovor ...

PREKINUTA LIJEPA TRADICIJA

Općina Dugi Rat bez Sportaša godine

Prošloga prosinca prvi put izostala tradicija izbora najboljih sportaša u Općini Dugi Rat ...

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Na novinarsko pitanje načelnik Jerko Roglić imao je spreman odgovor:

- Nismo izabrali najbolje sportaše jer nije bilo nominiranih. Na naš javni poziv da dostave imena kandidata za nagrade nitko iz dugoratskih klubova nije reagirao. Priznajem da je situacija pomalo neugodna, ali mi tu ništa nismo mogli učiniti. Od ove godine najboljim sportašima ne dajemo novčane nagrade, pa je vjerojatno to razlog što su čelnici njihovih klubova odlučili bojkotirati izbor.

Načelnik je, dakle, bio kratak i jasan. Kad nema para, nema ni muzike. Ipak, da su razlozi bojkota dublji može se zaključiti iz priopćenja Rukometnog kluba 'Orkan' koji je odbio sudjelovati u izboru zbog nepostojanja jasnih kriterija prema kojima se postaje najbolji u općini.

Predsjednik RK 'Orkan' Goran Tičić posebno je, kako je Slobodna već izvijestila, ukazao na nelogičnost što Dućanka Petra Martić, unatoč tome što je najbolja hrvatska tenisačica te izgledna olimpijka, ne može kandidirati za izbor najbolje u svojoj općini jer ne pripada klubu s tog područja. Pri tome je zanemarena činjenica što u Dugome Ratu i ne postoji teniski klub.

Predsjednik NK 'Orkan' Josip Tomić tvrdi pak kako nikakvoga dogovora među klubovima nije bilo te da se bojkot dogodio spontano.

- Uistinu je smiješno, pa i žalosno, da je jedna lijepa tradicija na ovakav način prekinuta. Nisam znao da ni drugi klubovi neće sudjelovati u izboru, pri čemu sam uvjeren kako izostanak novčane nagrade nije bio pravi razlog. U našem nogometnom klubu smo procijenili kako nismo ostvarili rezultate kojima bismo konkurirali za nagradu, trenere stoga nije bilo smisla nominirati, dok je s igračima ipak druga priča. Ne vjerujem da među mnoštvom naše djece nema baš nitko tko je mogao biti predložen za priznanje, no, eto, treneri su, kojima je to bila dužnost, propustili to učiniti. Popričat ću idućih dana s njima na tu temu - zaključio je Tomić.

ORKAN_POSTIRA2-010409
Detalj iz jednog od nogometnih susreta dugoratskog Orkana i "prekomorskih gostiju" iz Postira.  Foto: Ante Čizmić / Cropix

Povezani članci

Who's Online

We have 193 guests and no members online