Kreće li se u proširenje kapaciteta Dugoratskog vrtića?

Dječji vrtić Dugi Rat10.  srpnja 2013. zakonski je rok do kojeg bi se trebala javno obznaniti imena djece koja su upisana u dječji vrtić u Dugom Ratu, kojeg pak kronično muči problem s kapacitetom, a koji se dodatno pogoršao odlukom omiških gradskih vlasti da drastično poskupe cijenu vrtića za djecu s područja Duća, tj. općine Dugi Rat. Kao (privremeno) rješenje problema s kapacitetom dugoratskog vrtića, predložene su općinske prostorije na katu zgrade NK Orkan, koje bi se moglo prilagoditi i opremiti za ovu namjenu. I tako, rok se pomalo primiče, ljeto će brzo proći, a deveti mjesec je tu, takoreći pred vratima.. a još se ništa konkretno ne zna glede proširenja kapaciteta vrtića osim obavljenih izvida, priprema i planiranja, niti vidimo da se išta konkrento miče naprijed glede rješavanja ovog pitanja kojeg muči nemali broj roditelja, a i općinarima zadalje velike glavobolje.. Uprava dječjeg vrtića "Dugi Rat" čeka na odobrenje Jerka Roglića, načelnika općine Dugi Rat za ovu investiciju, a načelnik Roglić pak čeka na odobrenje novog Općinskog vijeća koje zbog dobro poznate stare kronične boljke naših lokalnih političara, lat. "strancus blocomaniatitis" ilitiga "blokomanije", još nije formirano, a kad će.. ne zna se ...

UPIS DJECE U VRTIĆ

Kreće li se u proširenje kapaciteta Dugoratskog vrtića?

Pišu: Marin Šaban, Mladen Banović

Ni viđeniji saborski lječnici ne vjeruju da će se boljka "blokomanije" ni u ovom mandatu Općinskog vijeća prevladati, no upućeni kroničari vjeruju da će se o "kamenu zaglavnom" ipak uspjeti dogovoriti već u idućem pokušaju. Valja im vjerovati, jer ipak, poklonili smo im na "va banq" svoje povjerenje..

Koliko saznajemo stvari na novoj lokaciji svejedno se polako kreću nabolje, geodet i arhitekt u niskom startu obavljaju svoj posao i nadamo se nakon što vijeće i načelnik daju zeleno svjetlo i uspiju nekom Hogwartsovskom čarolijom (ili rezanjem stavki drugim korisnicima) pronaći dostatna proračunska sredstva za ovu investiciju i zapošljavanje novih djelatnika dječjeg vrtića, te iskomunicirati i dogovoriti s roditeljima neizbježno poskupnjenje usluga dječjeg vrtića i jaslica, da će se krenuti i sa vidljivim radovima preuređenja i da će se isti dovršiti na vrijeme!

Ukoliko projekt proširenja kapaciteta vrtića na dobije većinu, 10. srpnja će na oglasne table vrtića biti izvješena lista djece koja se upisuju u postojeće kapacitete na staroj lokaciji... A ostali? Neupisani?

Više sreće sljedeću godinu ...

Povezani članci

Who's Online

We have 60 guests and no members online