Dugoratsko ljeto: Foto-izložba u Krugu, domjenak i vukodlak party

Narančine kuće u starim JesenicamaU okviru ovogodišnjeg Dugoratskog ljeta, Udruga za očuvanje i razvoj starih sela Jesenica u jednom je od zaselaka, u Krugu, povodom blagdana Velike Gospe, zaštitnice mjesta, priredila zanimljivi i raznovrstan kulturno-zabavni događaj. Otvorena je izložba starih fotografija starog sela Jesenice i Jeseničana, autora Vlade Zamunika. Kako nam je tom prilikom rekao nadaleko poznati fotograf ali i vrstan karikaturist Vlade Zemunik, ovo je početni fundus fotografija starih Jesenica i Jeseničana, pa je ovo i povod osnosno pozhvi svima koji imaju slične slike da ih posude Udruzi za očuvanje i razvoj starih sela Jesenica, kako bi ih uključili u postav neke od sljedećih izložbi, a original bi se, naravno, vratio vlasniku. Neke od uz Krugu izloženih fotografija stare su i više od 100 godina ...

 STARE JESENICE – KRUG

Foto-izložba u Krugu, domjenak i vukodlak party

Piše: Davor Grgat, Mladen Banović

Izložbu u Krugu s velikim interesom su svi nazočni razgledali, a bilo je i onih foto znalaca koji znaju procjeniti kvalitetu i vrijednost fotografije.

Među prisutnima smo zapazili i Jerka Roglića, načelnika općine Dugi Rat, koji je pohvalio ovu akciju i dao Jeseničanima podstreka za nove akcije u kulturi.

Naravno, uslijedio je i kratki domijenak. Roštilj, piće i druženje...

Druženje se uz stare priče naših dičnih vječnih mladića nastavilo i na "Vukodlak partiju" u starim Lozića i Žilića dvorima, gdje se u magičnoj jeseničkoj noći oko starih legendi i priča okupilo toliko posjetitelja da to ni najstariji Kružani ne pamte, izuzev velikih sprovoda od prije 60-ak godina.

Još jedna lijepa večer u Jesenicama, pored onih Dugoraćkih, logično nas navodi na sljedeće pitanje.

Ma što li Dućani čekaju?

Zašto se i oni nakon Dugoraćana i Jeseničana aktivno ne uključe u promociju kulturnog blaga i tradicije svojeg mjesta, te u osmišljavanje kulturnih događanja za sebe, sumještane i svoje brojne goste?

Za početak, možda bi Kate i marljiva ekipa iz Turističkog vijeća mogli organizirati na Dućama kakav okrugli stol ili radionicu na temu Kulturizma ...

Povezani članci

Who's Online

We have 184 guests and no members online