Većina članova dugoratskog HSP-a prešli u HSP dr. Ante Starčević

HSP ASVećina članova dugoratske podružnice HSP-a, a među njima i općinski vijećnici koji su posljednje četiri godine praktično dijelili vlast s HDZ-om, napustili su stranku, te su se kolektivno prebacili u HSP dr. Ante Starčević. Na 'izbornom zboru' u Kinu 'Dalmacija' u srijedu navečer za predsjednika dugoratskog ogranka pravaške stranke koju vodi Ruža Tomašić izabran je Zvonimir Tomaš, dok je Tonči Trgo predstavljen kao kandidat za općinskoga načelnika na skorašnjim lokalnim izborima. Datum osnivanja ogranka nije, naravno, izabran slučajno ...

LOKALNI IZBORI

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Datum osnivanja ogranka nije, naravno, izabran slučajno, što su potvrdili i govornici koji su u svom obraćanju nazočnima ponosno isticali kako se HSP AS ne srami povijesti, a pogotovo ne 10. travnja kao datuma kada je, kako je rečeno, ostvaren tisućljetni hrvatski san o uspostavi vlastite države .

- Slavimo 10. travnja jer se ne odričemo boraca za hrvatsku državu. Dokle god na čelu hrvatske države ne bude pravaš, pravaško srce neće biti mirno - kazala je Sandra Vetma, predsjednica Kluba žena starčevićanki splitsko-dalmatinske županije.

S njome se složio i Željko Koroman, član predsjedništva HSP AS, koji je tijekom pozdravnoga govora napomenuo kako su se tijekom Drugoga svjetskoga rata za hrvatsku državu borili isključivo domobrani i ustaše.

Dugoratski starčevićanci na koncu skupa dobili su i dopredsjednika Tomislava Vojnovića, tajnika Ivu Mladina, rizničara Tomislava Tokića, predsjednika Kluba mladih starčevićanaca Marka Rakuljića, te predsjednicu Kluba žena starčevićanki Sanju Zemunik.

Who's Online

We have 179 guests and no members online