Ivanjskom večeri počelo 21. Dugoratsko ljeto

Dvadeset i prvo izdanje dugoratske ljetne manifestacije - DUGORATSKO LJETO 2023. - i službeno je otvoreno u petak tradicionalnom manifestacijom "BAKLJE SVETOG IVANA" (Ivanjska večer) u dugoratskoj lučici.
Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji kojom se otvara, pozdravlja Dugoratsko ljeto, a koju je ove godine osmislila TZ Dugi Rat s dugoratskom klapom Batuda i MK Reborn Dalmacija Dugi Rat kao partnerima, a kojom se Poljičani prisjećaju i promiču našu bogatu tradiciju pučkih slavlja i narodnih običaja u Ivanskoj večeri.
I ove godine pod budnim okom dugoratskih vatrogasaca gorjeli su Ivanjski krijesovi, vatre na rubu dugoratske lučice i na Oriju, dok su ga brojna djeca pokušavala i uspjevala preskočiti.
Večer je otvorena dalmatinskom pismom klape Batuda na plaži pred brojnim dugoraćanima i njihovim gostima, vatru su simbolično na plažu donijeli dugoratski bajkeri na svojim motorima, potom su upaljene baklje duž svih pera popularne plaže, a ljepotu dugoratske Ivanjske večeri ukrasio je i raskošni vatromet, koji se vidio i s Brača...

DUGORATSKO LJETO

Ivanjskom večeri počelo 21. Dugoratsko ljeto

Piše: Mladen Banović
Fotografije: TZO Dugi Rat


- Svake godine u isto vrijeme, 23.06., uoči blagdana Svetog Ivana prigodnim programom otvaramo već 21. Dugoratsko ljeto. Ove godine smo pripremili 31. događaj, s tim da smo ovu večer nešto izmjenili. U programu ljeta se ističu kazališne predstave, koncerti, izložbe,.. pa pozivam sumještane i naše goste da posjete događaje Dugoratskog ljeta - rekao je Tonči Bauk, načelnik općine Dugi Rat.

- Od ljeta uvijek očekujem puno lijepih događanja u večernjim satima. Počelo je jedno ljeto, a sada i drugo (dugoratsko) i mislim da će i ovo biti bogato jer iz godine u godinu dobivamo baš jedan ljetni pečat prepoznatljivosti za našu općinu… Ne smijem propustiti Festival soparnika, ne smijem propustit sve predstave, ma ništa ne smijem propustiti! - kazala nam je mještanka Kate Franić.

No to nije sve za ovaj vikend, dugoratsko ljeto se nastavlja s plesom. Pa poslušajte Katu i ne propustite doći i večeras, u subotu, 24.06. od 19 sati u park u dugoratskoj lučici gdje Vas očekuje bogati plesni program za sve generacije - "DANCE FIESTA" - u organizaaciji plesnog studija STEP.

Vidimo se večeras na plesnjaku u Dugom Ratu!

Povezani članci

Who's Online

We have 114 guests and no members online