Dugoratsko ljeto: Predstava 'Vesele žene Hrvatske'

predstava Vesele žene HrvatskeU Dugom Ratu je u četvrtak, 22. srpnja na rasporedu novi kulturni događaj iz programa Dugoratskog ljeta, gostovanje kazališta "Smjehotići" i njihove predstave (komedije) "Vesele žene Hrvatske". Vesele žene hrvatske komedija je u kojoj dvije glumice kroz desetak uloga "prolaze" različite tipove hrvatskih žena – od Zagorki, čistačica nakon predizbornog skupa, koje imaju svoje mišljenje o političkoj situaciji, preko majki propalih učenika na informacijama, hrvatske Romkinje i Bosanke, zatim tradicionalne svekrva i neviste negdje u Dalmatinskoj zagori, do otmjenih Dubrovkinja i agramerskih dama u zlatnim godinama u potrazi za izgubljenom mladošću i ljepotom... Kao desetak veselih žena možete gledati Jadranku Elezović i Matiju Prskalo, a režiju potpisuje Frana Marija Vranković. Predstava počinje u četvrtak u 21.00, a odigrati će se na igralištu "Streljana". Valjda će nova lokacija smanjiti "pozadinski šum" koji je zbog specifičnog shvaćanja pravila kulturnog ponašanja na na Trgu ispred Općine prošlih godina često bio nesnosan. Ulaz je kao i na svaku drugu večer Dugoratskog ljeta - besplatan. Dođite, vidimo se na Streljani ...

DUGORATSKO LJETO


Dugoratsko ljetoČetvrtak, 22.07.2010. - Dugi Rat, Streljana, 21:00 sat
Kazalište "Smjehotići" Zagreb:
Predstava
"Vesele žene Hrvatske"
Organizator: Udruga "Tvornica"Piše: Josip Radmilo / Omis-info.com
Izvor: Omis-info.com

Po već prokušanoj formuli, upotrijebljenoj u autorovom prošlom predlošku koji je bio izvođen u produkciji istog kazališta, Kazališne radionice ‘Smjehotići’, Matko Elezović izložio je pogledu tipične i manje tipične formule muško-ženskih odnosa i komunikacije, kojim želi pokazati kako su hrvatske žene, kako sam kaže, "duhovite i vesele, te koliko god geografski udaljene bile, sličnije nego li smo mislili".

Predstava problematizira pojmove poput malograđanštine, primitivizma i snobizma, te publiku vodi na putovanje kroz različite regije te postavlja pitanja koliko smo određeni sredinom, i je li to, uopće, bitno?

Kao desetak veselih žena možete gledati Jadranku Elezović i Matiju Prskalo, a režiju potpisuje Frana Marija Vranković.

Predstava počinje u četvrtak, 22. srpnja u 21.00 sat, a igra se na "Streljani". Ulaz je kao i na svaku drugu večer besplatan.

Povezani članci

Who's Online

We have 740 guests and no members online