Potpisan projekt za zaštitu onećišćenih voda

Jerko RoglićMinistarstvo zaštite okoliša i prirode potpisalo je ugovor vrijedan više od 18 milijuna kuna za provedbu projekta "Zaštita od onečišćenja voda u priobalnim područjima". U prvoj fazi projekta (2007 – 2009.) bio je sustav za praćenje utjecaja novoizgrađenih kanalizacijskih sustava na kakvoću obalnog mora. Druga faza koja počinje upravo sada, u veljači 2013. trajat će do rujna 2014., a usmjerena je na uspostavu cjelovitog sustava praćenja i promatranja kakvoće morskog okoliša hrvatskog dijela Jadrana u skladu s obvezama iz Okvirne direktive o morskoj strategiji EU... A da naš načelnik Jerko Roglić kontaktira i potraži pomoć od resornog ministra u što žurnijem rješavanju  problema fekalija.., pardon, kakvoće mora u Dugom Ratu? ...

ZAŠTITA OD ONEČIŠĆENJA VODA U PRIOBALNIM PODRUČJIMA

Potpisan projekt vrijedan 18 mil. kn za zaštitu onećišćenih voda

Izvor: Poslovni.hr

dugi rat, plaža- Morski okoliš je dragocjena baština koja se mora zaštititi, očuvati i, ako je izvedivo, obnoviti s krajnjim ciljem održavanja biološke raznolikosti i osiguravanja raznolikih i dinamičnih oceana i mora koji su čisti, zdravi i produktivni – podsjetio je povodom potpisivanja ugovora za ministar Mihael Zmajlović, priopćilo je resorno Ministarstvo.

Praćenje i promatranje stanja kakvoće morskog okoliša je redovito praćenje značajki morskog okoliša (hidrografska, geološka, fizikalna, kemijska, biološka svojstva, stanišni tipovi i dr.) te opterećenja i utjecaja koji nastaju kao posljedica djelovanja čovjeka, kako bi se moglo procijeniti stanje morskog okoliša te odstupanje i/ili napredak u postizanju dobrog stanja morskog okoliša.

PROČITAJTE VIŠE ...
 

dugi rat - filmska škola

Povezani članci

Who's Online

We have 117 guests and no members online