Glas Poljica 2017: Gabrijela Braičić pjesmom osvojila žiri, a mlada Iva Kadić publiku

U okviru ovogodišnjeg Dugoratskog kulturnog ljeta, a u organizaciji  Udruge "Vjernost" Dugi Rat i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Dugi Rat i općine Dugi Rat na prepunom Poljičkom trgu u centru Dugog Rata uspješno je održan 16. Dječji festival "Glas Poljica 2017", koji je i prije koncerta Rade Šolaje (iduća nedjelja na dugoratskoj plaži) stavio "uskličnik!" na ovogodišnje Dugoratsko kulturno ljeto.
I ove godine je Goran Mladin s vjernim suradnicima priredio izvrstan dječji festival kojeg se ne bi posramile ni puno veće sredine od Dugog Rata. Bio je to uistinu pravi festival naše raspjevane djece izvrsno prihvaćen od publike koja je prema pozornici upućivala prave "cunamije" pljeska i ovacija. Uistinu prekrasna večer na Poljičkom trgu. Stotine djece, roditelja, turista lijepo se zabavilo uz popularne pjesme u izvedbi naših raspjevanih i nedvojbeno talentiranih mališana.
Otvarajući festival Goran Mladin je ispred udruge "Vjernost“,  organizatora ovogodišnjeg Dječjeg festivala, kazao kako se ovogodišnje izdanje "Glasa Poljica" razlikuje od dosadašnjih jer na njemu sudjeluje sve više mladih i vrlo mladih najtecatelja, neki od njih još su u vrtiću, poput ovogodišnje pobjednice po glasovima publike, izvrsne Ive Kadić koja će tek najesen u prvašiće OŠ "Jesenice", male šestogodišnja djevojčice koja je bez imalo treme pred višestotina gledatelja besprjekorno izvela veliki hit Mije Dimšić "Život nije siv" i očito osvojila naklonost većine publike. Odaziv mladih natjecatelja je odličan pokazatelj i garancija da se "Glas Poljica" ukorjenio i postaje još jedno od kulturnih obilježja našeg Poljičkog gradića.
Stručno ocjenjivački sud činili su Ivica Ćosić, Igor Papić, Luka Lukačević i Goran Mladin, a pred njima nije bio lak zadatak ocjeniti i izdvojiti najbolje izvođače u pjevačkoj ruži festivala. No pomno poslušavši svih 16 skladbi festivala donijeli su svoj pravorijek. Prvo mjesto po glasovima žirija osvojila je Gabrijela Braičić za izvrsnu interpretaciju pjesme makedonske pjevačice Kaliopi, drugo mjesto pripalo je mladoj Veroniki Munitić koja je na festivalu otpjevala izvrsnu autorsku pjesmu Ante Pupačića Pupija, koja je osvojila i posebnu nagradu, dok je treće mjesto osvojila Jelena  Mimica. Nagrade, srca i glasove oduševljene publike osvojili su sljedeće naše raspjevane nade: raspjevana princeza iz Kadića dvora, šestogodišnja Iva Kadić ovojila je prvu nagradu publike,, drugo i treće mjesto (sa istim brojem bodova) osvojile su Jelena Rogošić i Jelena Mimica, dok je treće mjesto publike osvojila Lea Vitaić.
Priznanja i nagrade za dobivene od ocjenjivačkog suda, podijelio je "alfa i omega" ove popularne manifestacije, Goran Mladin, a priznanja   dobitnicima nagrada publike, uručio je Jerko Roglić, načelnik općine Dugi Rat, koji se je zahvalio na dobroj organizaciji ali i dobroj posjećenosti festivala, među kojima su bila brojna djeca i mladi, te njihovi roditelji te brojni turisti koji godišnji odmor provode na našim plažama.

DUGORATSKO LJETO

Osvrt na izvrstan 16. Dječji festival "Glas Poljica"

16. Dječji festival Glas Poljica

Piše: Davor Grgat
Foto: Vlade Zemunik

16. Dječji festival Glas Poljica

I na kraju, što reći doli da je ovogodišnje Dugoratsko kulturno ljeto skoro privedeno kraju, a o koncepciji, kvaliteti Dječjeg festivala "Glas Poljica" upitali sm o dragog gosta Igora Papića, koji nam je rekao: - "Fanstatično, prelijepo, spontano,.. sve u smislu pravog dječjeg nadmetanja, a opet odraženo kvalitetno i stručno. Sve skupa.. za poželjeti i u drugom sredinama. Iznimno sam zadovoljan ovom večeri, kako organizacijom, tako i nastupima djece i odazivu i atmosferi u publici. Nezaboravno..", kazao nam je Igor Papić, jedan od članova stručnog ocjenjivačkog suda festivala, koji već godinama prati dugoratska  glazbena zbivanja.

16. Dječji festival Glas Poljica

16. Dječji festival Glas Poljica

 

Povezani članci

Who's Online

We have 103 guests and no members online