Dugoratsko ljeto: Igre na DUGORAČKOJ OLIMPIJADI - Jadranski poligon, Spremni za plažu i Kanaderi vodonosci

U subotu, 19.08. u 18 sati počinje Dugoračka Olimpijada - Jadranski susreti Tvorničara, Igre mladih feroleguraša,.. tradicionalna sportsko-zabavna ljetna manifestacija koju pod okriljem Dugoratskog ljeta, za sve svoje mlade sumještane i one koji se još uvijeka osjećaju takvim, priređuje udruga "Tvornica" Dugi Rat i njeni sve malobrojniji aktivisti..

Ako ste pratili Dugoračku Olimpijadu sve ove godine moramo Vam odmah reći da će ove skoro sve biti drukčije. Mornarski poligon kraj lučice i pripadnu gužvu zamjenili smo morskim poligonom za igru "Wibit" obitelji Tomić u Dugom Ratu gdje će se održati većina  natjecanja. Sličiti će to dijelom na nekadašnje "Igre bez granica", koje smo zajedno s "Jadranskim susretima" gledali na TV Zagreb kao djeca..

U nastavku članka pročitajte više detalja o zabavnim igrama i morskim (i kopnenim!) ludorijama koje osmišljava naša Rake, Ana, Ruža, Tončica, Stjepko, Tomo,.. i ostala vesela ekipa Tvorničara. Spomenimo još da će "tribine" za gledatelje Olimpijade biti rub dugoratske rive, "kušin" stine na obliženjem mulu i "bašta" obližnjeg plažnog kafića "Malo misto" u čijoj će se "mix-zoni" navijači, novinari svih cjenjenijih kuća, posjetitelji ovog spektakla i naši dragi turisti koji su u Dugi Rat ovog ljeta pohrlili iz 77 zemalja svijeta.. moći družiti, navijati, veseliti i osvježavati!

DUGORATSKO LJETO

Igre na Dugoračkoj Olimpijadi: Jadranski poligon, Spremni za plažu i Kanaderi vodonosci (i igra iznenađenja :-)

1. IGRA - JADRANSKI POLIGON

DVOBOJI (SOLO IGRA)

Trajanje: cca 30-ak min
Broj prijavljenih natjecatelja: svaki tim ima po 1 natjecatelja
Broj timova u susretu: 2 tima (natjecatelj jedan pored drugog)
Broj timova (ukupno): 8 timova (ukupno 8 natjecatelja)
 
Način igranja:
Dva po dva natjecatelja se međusobno natječu, jedan protiv drugog. Redoslijed se izvlači iz kante prije samog početka igre. Igra se po turnirskom principu. Pobjednici odlaze u novu fazu natjecanja, sve do finala. Igra počinje i završava na plaži, a igra se u moru i na Wibitu.

Zadatak:
Dvoje natjecatelja u dvoboju plivaju s plaže do Wibita, penju se na Wibit, na trampulinu skoče 5 puta, potom pretrče stazu do konopa, popnu se konopom na piramidu i s nje se otkližu u more, te se plivajući vrate na plažu, na cilj.
Sudac prati da su svi zadaci na poligonu izvršeni, vraća na početak dijela zadatka i njegovo ponavljanje one natjecatelje koji ga nisu uspješno savladali, te u cilju bilježi pobjednika.
U slučaju izjednačenog rezultata igra se pripetavanje, još jedan krug.
Igra se turnirski, pobjednici idu u iduću fazu natjecanja (polufinala i finale), ostali otpadaju.  

Pobjednik igre:
Pobjednik igre je pobjednik finalnog dvoboja.

GRUPNA IGRA

Trajanje: cca 50-ak min
Broj prijavljenih timova natjecatelja: svaki tim ima po 3 ili 4 natjecatelja
Broj timova u susretu: 2 tima (jedan pored drugog)
Broj timova (ukupno): 8 timova (ukupno 24 ili 32 natjecatelja)
 
Način igranja:
Dva po dva tima s 3 ili 4 natjecatelja se međusobno natječu, jedan protiv drugog tima. Redoslijed dvoboja se izvlači iz kante prije samog početka igre. Igra se po turnirskom principu. Timovi pobjednici odlaze u novu fazu natjecanja, sve do finala. Igra počinje i završava na plaži, a igra se u moru i na Wibitu.

Zadatak:
Isto kao i kod dvoboj (solo) igre, samo što sada tim čini 3 ili 4 natjecatelja, koji se štafetno izmjenjuju na cilju na plaži.
Sudac pažljivo prati da su svi zadaci svakog člana tima na poligonu izvršeni, vraća na početak dijela zadatka i njegovo ponavljanje one natjecatelje koji ga nisu uspješno savladali, te u cilju bilježi pobjednički tim.
U slučaju izjednačenog rezultata igra se pripetavanje, još jedan krug s samo jednim članom tima, sve dok se ne utvrdi pobjednički tim.
Igra se turnirski, pobjednici idu u iduću fazu natjecanja (polufinala i finale), ostali otpadaju.  

Pobjednik igre:
Pobjednik igre je tim koji je pobjednik finalnog dvoboja.
 

2. IGRA - Spremni za plažu

Trajanje: cca 30 min
Broj prijavljenih natjecatelja: svaki tim ima po 4 natjecatelja
Broj timova u susretu: 2 tima (jedan pored drugog – ukupno 4 igre)
Broj timova (ukupno): 8 timova (ukupno 32 natjecatelja)
 
Način igranja:
Dva po dva tima se međusobno natječu, jedan protiv drugog. Redoslijed se izvlači iz kante prije samog početka igre. Igra se po štafetnom principu. Sudjeluje 4 natjecatelja iz svakog tima.
 
Zadatak:
U što kraćem vremenu treba obući i prenijeti svu zadanu opremu za plažu (masku za ronjenje s dihalicom, peraje, "šlauf", "luftić", "flaminga" ako ga bude i ostalo) kroz unaprijed postavljenu stazu s preprekama. Nakon prolaska igrača stazom s preprekama, sljedeći igrač oblači istu opremu i tako dok sva 4 igrača ne završe krug.
Sudac mjeri vrijeme i zapisuje vremena timova.
Po završetku natjecanja radi se rang lista vremena svih timova.
Timovi se boduju od najbolje do najlošije plasiranog, bodovima od 8 do 1.
 
Pobjednici susreta:
Tim koji u najkraćem vremenu prođe zadanu stazu. U slučaju izjednačenog rezultata timovi s istim vremenima prolaska, dobivaju jednaki broj bodova.
 


3. IGRA - Kanaderi vodonosci

Trajanje: cca 30-ak min
Broj prijavljenih timova natjecatelja: svaki tim ima po 5 natjecatelja
Broj timova u susretu: 2 tima (jedan pored drugog)
Broj timova (ukupno): max 8 timova (ukupno 40 natjecatelja)
 
Način igranja:

Ovo je timska igra prenošenje i sakupljanja vode.
Dva po dva tima s 5 natjecatelja se međusobno natječu, jedan protiv drugog tima.
Redoslijed dvoboja se izvlači iz kante prije samog početka igre.
Igra se po turnirskom principu. Timovi pobjednici odlaze u novu fazu natjecanja, sve do finala. Natjecatelji jednog tima sjede jedan iza drugoga na jednoj klupi. Svaki tim ima svoju klupu. Klupe su poredane jedna do druge.

Zadatak:
Čim sudac dade znak da je igra počela prvi član tima sjedeći uzima vodu ili sićom ili spužvom i prenosi je iza sebe do sljedećeg člana svog tima, sljedeći je prenosi do idućeg i tako sve do zadnjeg člana tima koji prikupljenu vodu izliva u posudu. Potom se spužva ili posuda vraća do prvog člana tima, koji opet uzima vodu ili sićom ili spužvom i prenosi je iza sebe do sljedećeg člana.. i tako sve dok sudac ne da znak da je vrijeme igre gotovo.
Pobjednik igre je tim koji je u posudio prikupio više vode. Razinu vode mjeri sudac i utvrđuje pobjednika.

Pobjednik igre:
Pobjednik igre je tim koji je pobjednik finalnog dvoboja.
 


 

4. IGRA - Igra iznenađenja

Ova igra zahtjeva bolju pripremu organizatora, pa ako se sve zvijezde poslože iznenaditi ćemo Vas još jednom ludom igrom o kojoj će se pričati danima..  ili ćemo je pripremiti za dogodine.

dugoratska olimpijada

Povezani članci

Who's Online

We have 343 guests and no members online