Frane Marčić je novi predsjednik Općinskog vijeća Općine Dugi Rat

I naše je novo Općinsko vijeće sinoć sastavljeno i počinje s radom. Frane Marčić (HDZ) je novi predsjednik Općinskog vijeća Općine Dugi Rat.
Sretno mu! Kao i svim našim vijećnicima.
A oni su, ako ste zaboravili: Frane Marčić, Drago Klarić, Mirjana Škobalj, Jerolima Klafurić (svi HDZ), Ivo Vuković - Maček (NL Tonči Bauk --> HDZ), Hrvoje Pastar, Filip Bauk (svi NL Tonči Bauk), Antonieta Trgo (NL), Domagoj Vuković (HDS), Bernardin Petrić (SDP), Tomislav Vojnović (HSP), Dino Ercegović (DP) i Marin Škobalj (NL).
Brojčanu prevagu u vijeću naposljetku je dobio HDZ s kojim su koalirali ili ga "programski podržava" HSP, HDS i Ivo Vuković Maček. Dakle, čeka nas kohabitacija, uzbudljiva suradnja načelnika i općinskog vijeća u kojem nema većinu. Nadajmo se da će biti uspješna i da će kum i kumić, i svi ostali u rovovima, "zakopati predizborne sjekire" i zajedno prionuti poslu. A problema i posla ne fali.
Mame i tate već u niskom startu čekaju na zadovoljavajuće rješenje druge krize (prva je stanje izvršenja proračuna) - upisa i preostalih 52 djece najesen u Dječji vrtić, pred nama je Dugoratsko ljeto, nova turistička sezona, naša mala mjesta nam trebaju sva sjati i blistati, a ne samo plaže na kojima još ni voda nije puštena na tuševe... Eto prvih prilika da se svi novoizabrani iskažu! Za kronični problem kapaciteta Dječjeg vrtića treba reagirati brzo i do jeseni iznaći neko premosno, ad hoc rješenje, jer se ono kvalitetno i dugoročno rješenje, izgradnja novog kata na postojećem centralnom vrtiću u Dugom Ratu, treba tek dobro pripremiti.
A znate li uopće tko je "vaš" vijećnik? Niste valjda već zaboravili za koga ste glasali?!  Tko je vaš "joker zovi" kojeg gnjavite s "što ima novo? kad će ovo, a kad ono?". Moj vijećnik je već interno zaobiđen, smjenjen. Niste ni izašli na lokalne izbore? Ah da, nije vas briga, "politika" vam se gadi, ali revno kukate zbog nove rupe u lokalnoj cesti, novoniklih deponija smeća ili kad vam dijete ne mogu primiti u vrtić zbog premalih kapaciteta istog...

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 78 guests and no members online