Bava bar: Lipo, šesno misto za podružit se uz malo bave na dugoratskoj plaži

Nema dalmatinskog mjesta u kojem se svakog ljeta neće nešto novo, a često i nešto sasvim lipo i dobro, dogoditi u turističkoj ponudi. Restorani, barovi, kafići niču brzinom svjetlosti na radost sumještana i svih onih naših dragih dugogodišnjih sezonskih gostiju ili putnika namjernika koji svoj odmor provode, eto, nekim divnim čudom, baš u našem šesnom malom mistu u podonožju Engleskih piramida nebrige i šljake. Neka od tih mjesta najesen, i u pravilu prekonoć, zatvaraju svoja vrata i nestaju u postsezonskoj "crnoj rupi". I tako sve do idućeg "sezonskog" ciklusa.. kada sve opet propupa i oživi..
Vrlo atraktivan novi dodatak ponudi Dugog Rata jest novootvoreni PLAŽNI KAFIĆ "BAVA BAR" koji se može pohvaliti lijepim i funkcionalnim interijerom, prilagodljivom vremenu (to ćemo provjeriti najesen i zimi) i jednim od najljepših nostalgičnih pogleda na more..  
Smješten takoreći na rubu dugoratske plaže, tik poviše dugoratske šetnice koja ovog ljeta pršti životom.. i lipotom, "BAVA BAR" malo-pomalo postaje najpoželjnija ljetna dugoračka destinacija za druženje, uživanje u "zeri bave" s mora u vrućim ljetnim danima i noćima i nenametljivoj lounge glazbi (sorry svitu, nema popularnog Jole, a ni MPT-a), uz čašicu ugodnog razgovora s dragom/draganom ili uživanju u tradicionalnom "brzogrizu", vrlo dobrim pizzama, te širokom izboru pića te mladim, ljubaznim i susretljivim osobljem. A kako takvo neće biti kad tamo radi naš Marko, koji nas je sve donedavno dočekivao u konobi Kadić!
Bilo da je riječ o samačkom jutarnjom prelistavanju "Slobodne" uz prvu kavu, ili pak "slučajnom dočeku" veselih Slavonaca & Slovenaca, mojih dragih susjeda na ljetnom "poluotoku ljubavi" na Oriju, opuštajućoj kavi poslje posla s brzim "prešaltavanjem u nižu", predvečernjoj kavi s mlikom s najdražom/najdražim ili pak kratkom, radnom dogovoru uz čistu rusku votku s "klijentom iz pakla", prije višesatne antistres terapije u moru i na zidiću na Oriju,.. kafić s puno bave u Dugom Ratu dobro je mjesto društvenih susreta..
I opuštanja od istih.

Piše: Mladen Banović

Bava bar, Dugi Rat: Lipo, šesno misto za uvatit malo bave na dugoratskoj plaži

Bava bar, Dugi Rat: Lipo, šesno misto za uvatit malo bave na dugoratskoj plaži

Povezani članci

Who's Online

We have 195 guests and no members online