Lokalni izbori: Dino Ercegović kandidat Domovinskog pokreta za načelnika Općine Dugi Rat

Dino ErcegovićNastavljamo s predstavljanjem lista za svibanjske lokalne izbore na portalu. Dino Ercegović, kandidat Domovinskog pokreta za načelnika Općine Dugi Rat,  poručuje kako je svjestan situacije u kojoj se nalaze i duopola vladajućih stranaka proteklih dvadesetak godina te da zato žele napraviti nužne promjene u radu i funkcioniranju općine. Njegovo obraćanje javnosti prenosimo u tekstu ispod.

Želim Vam se predstaviti kao kandidat liste Domovinskog pokreta za načelnika općine Dugi Rat. Svjestan situacije u kojoj se nalazimo i duopola vladajućih stranaka proteklih dvadesetak godina, želimo napraviti nužne promjene u radu i funkcioniranju naše općine.
Prostor bivše tvornice najslikovitije prikazuje stanje jedinice lokalne samouprave te uništenost i devastaciju materijalnih dobara kao i loše gospodarenje istim resursima, ne transparentno upravljanje financijskim sredstvima te zadovoljavanje pojedinačnih privatnih interesa.
Kao suprug i otac troje djece svjestan sam odgovornosti koja leži na meni. Dobrovoljac sam i humanitarac te kroz svoje djelovanje upravo na tom tragu želim nastaviti svoj društveno koristan rad pa će i jedna od prvih točaka programa biti ukidanje novčanih naknada za prisustvovanje općinskim sjednicama.
Želim svojim primjerom izgraditi društvo jednakih prava i mogućnosti za sve, otvoriti vrata općine da postane ono što i treba biti a to je servis građana. Protivnik sam bilo kakvih podjela te razdora između građana i stranačkih kolega. Upravo različiti stavovi i mišljenja su bogatstvo demokracije koje treba njegovati. Kao stranka čvrsto stojimo iza svojih suverenističkih, demokršćanskih i domoljubnih uvjerenja.
Jedna od ideja je i promjena izgleda našeg mjesta izmjenama u UPU. Da mjesto napokon poprimi izgled turističke destinacije u središtu Dalmacije a ne devastiranog otpada te šljake koja je ostala od bivše tvornice. Uz niz infrastrukturnih projekata novce bi povukli iz EU fondova te došli do realizacije navedenog problema. Smatramo da općina mora imati veće ovlasti prilikom donošenja odluka u javnim poduzećima jer sama po sebi time postaje hibridna.
Loše upravljanje općinskim proračunom i financiranje preskupih projekata nas je dovelo u situaciju da nema dovoljno sredstava za osnovne društvene aktivnosti. Preraspodjelom financija i uzimanjem namjenskih sredstava iz već spomenutih sredstava EU fondova želimo osigurati više novaca za vrtiće, povećanje naknada za novorođenu djecu i stipendija za studente.
Mišljenja smo da općina nije samo uže središte Dugog Rata te da se treba podjednako razvijati po cijeloj svojoj dužini i širini. Izgradnjom igrališta za djecu i rekreativno športskog centra za mlade podigli bi razinu kvalitete razvoja te društvenog odnosa među mlađom populacijom. Uređenje pješačkih staza te razvoj vjerskog turizma, izgradnja preostalog djela kanalizacije, kvalitetnija medicinska skrb samo su neke od točaka programa koje ćemo detaljnije u narednim danima pojasniti. Cilj je stvoriti bolju obrtničko-poduzetničku klimu ukidanjem plaćanja naknada za cijelu godinu sezonskim djelatnostima.
Pozivam Vas da izađete na izbore i ukažete nam povjerenje kako bi zajedno radili na boljitku i prosperitetu nas i BUDUĆNOSTI NAŠE DICE!

Dino Ercegović, kandidat Domovinskog pokreta za načelnika Dugog Rata
 

Povezani članci

Who's Online

We have 76 guests and no members online