U subotu na Jesenice treking

Prekrasni krajolici, izazovne staze, odlična ekipa i dobra zabava i ove će godine biti glavni aduti Jesenice Trekinga koji će se održati u subotu, 22. travnja 2017. u sklopu Proljetnog Treking Kupa. Sedmo je ovo već izdanje popularne jeseničke trekking utrke koja će se odvijati u tri kategorije kako bi svi mogli odabrati željenu dionicu. Od 2017. godine Proljetni Treking Kup doživljava svoju “nadogradnju” te odlazi u povijest, a umjesto njega osnovana je Dalmatinska Trail Liga! Uz već nadaleko poznate utrke Marjan Trail, ProminaTrek, ImberTrek, Jesenice Treking  i Mosor Grebbening, Dalmatinska Trail Liga donosi i četiri nove utrke i to: Tisno Trail, Kozjački Satarluk, Lastovo Trail te Vela Strka! Sve ove utrke okupljaju velik broj trail i treking trkača, kako rekreativaca tako i profesionalaca, ali i velik broj zaljubljenika u prirodu i planinarenje. Uz odličnu organizaciju, odlične i lijepe staze, nezaboravne "after" partije, ove utrke pružaju nezaboravno iskustvo trail i treking trčanja u Dalmaciji te turističku promociju ovih naših krajeva.

Jesenice treking 2017.

– Do ideje za Jesenice treking je došlo nakon što smo sudjelovali na nekoliko treking utrka, prvenstveno na Škrapingu na otoku Pašmanu. To nas je potaklo da organiziramo ovu manifestaciju i promoviramo svoje Jesenice. Mi smo zaljubljenici u stare Jesenice i bila nam je napeta ova utrka. Želili smo imati pustolovnu utrku u prekrasnoj prirodi našeg kraja i urnebesnu zabavu nakon utrke. Staze za utrku smo uredili uz pomoć EU fondova gdje smo se pridružili projektu u kojem je sudjelovalo više država. Uz pomoć tog fonda uredili smo staze, postavili klupe i putokaze u starom selu. Ovo je sedma utrka po redu i svake godine smo sve brojniji. Prošle godine je sudjelovalo preko 500 ljudi, a ove godine očekujemo i preko 600 sudionika – kazao je jedan od organizatora Duško Ivanišević iz starješinstva Udruge Jesenice.

Datum: subota 22.04.2017. 

Organizator: Udruga Jesenice 

Mjesto starta i cilja: Staro selo Jesenice (poviše Sumpetra u općini Dugi Rat) 

Start: 9:30 h

Registracija: od 8 do 9 h 

Područje: Primorska kosa, Jesenice, Dugi Rat, Duće, Podstrana, Tugare

Kategorije: Velika (oko 30-35km), Srednja (oko 20-25km) i Mala (oko 8 km). 

Start, cilj i program će se odvijat u obnovljenoj seoskoj Blagajni u Jesenicama .

Prijave su preko stranice www.stotinka.hr

Startnina: 100 kn 

Uplaćena startnina uključuje:

  • organizaciju utrke,
  • Jesenice treking maramu,
  • kartu staze, natjecateljski karton, instrukcije za utrku,
  • kuhani ručak,
  • osiguranje utrke od nadležnih službi.

Djeca do 15 godina ne plaćaju startninu. Mogu sudjelovati u Maloj kategoriji isključivo u pratnji roditelja. Nemaju pravo na maramu. 

Informacije i prijave: stotinka.hr ili agencija Cyntus Dugi Rat, tel. 021/757-802, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , direktori utrke Dušan (098 916 0159) i Časlav (098 9200 794).

Startnina se uplaćuje na žiro račun Udruge Jesenice 2330003-1100429414 ili u agenciji Cyntus.

Agencija Cyntus osigurava smještaj po povoljnim cijenama. 

Prijavljeni iza 15. travnja nemaju pravo na maramu.

Utrku osigurava: Hrvatska Gorska Služba Spašavanja . 

Mala staza je namjenjena šetačima, obiteljima i rekreativcima. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i označena planinarskim markacijama. Laganom šetnjom se prođe za 2-3 sata.

Srednja staza će biti duga oko 20 km, a velika staza oko 30 km. Orijentacija nije zahtjevna. Potrebne su osnovne vještine snalaženja u prostoru te čitanja planinarske karte. Namjenjena je trekerima, planinarima i ostalim rekreativnim ili profesionalnim sportašima.

Povezani članci

Who's Online

We have 225 guests and no members online