Dugoratsko ljeto: 'Vesele žene Hrvatske' oduševile dugoraćane

Vesele žene HrvatskeU četvrtak, 22. srpnja 2010. u Dugom Ratu u okviru devetog Dugoratskog ljeta održana je kazališna predstava "Vesele žene hrvatske" u izvedbi Kazališta "Smjehotići" iz Zagreba. Autor, Matko Elezović, u ovoj komediji koja je sinoć oduševila dugoraćane i njihove goste na novoj ljetnoj pozornici (igralište Streljana) koja se pokazala odličnim izborom za ovakve događaje, bavi se "neiscrpnim" temama muško-ženskih odnosa, naše izgleda neuništivog malograđanstva, snobizma, zavisti, "olajavanja", ali i primitivizma, prikazanog kroz niz scena u kojima u raznim ulogama različitih tipova žena iz regija "Lijepe naše", oduševljavaju dvije glumice, izvrsne Jadranka Elezović i Matija Prskalo ...

DUGORATSKO LJETO

Kazalište "Smjehotići"
Matko Elezović: "VESELE ŽENE HRVATSKE"
Igraju: Jadranka Elezović, Matija Prskalo
Režija: Frana Marija Vranković


Od veselih "neiskorištenih" Zagorki koje komentiraju aktualnu političku situaciju i političare s netom završenog predizbornog skupa, ali i one uvažene face iz Saborskih i ministarskih klupa; majki po svoj prilici (ne)nadarenih učenika koje razglabaju o školstvu, Bolonji, (ne)razumjevanju profesora i djece, i koje daju svoj obol recentnoj inflaciji "odlikaša"; suživotu "kraljice" majke i "princeze" neviste u nekoj (tipičnoj) dalmatinskoj sredini (Dugom Ratu?), pa do elegantnih gosparki iz Grada koje uz kapućino i rupčiće na Stradunu komentiraju vjeridbu svoje djece, Mara i njegovog Miha; te vječnom mladošću (i estetskom kirurgijom) opsjednutih zagrebačkih gospođa u "najboljim" godinama - Jadranka Elezović i Matija Prskalo uvjerljivo su nam scenski dočarale neke fragmente iz "vesele" svakodnevnice hrvatskih žena.

Vesle žene Hrvatske

Oni koji su odlučili ovu dugoratsku večer provesti u njihovom društvu, sigurno nisu zažalili, a one koji su je ipak propustili obvještavamo da je kazalište "Smjehotići" upravo na ljetnoj turneji i da gostuju skoro svake večeri diljem naše obale i zaleđa. Večeras su u starom selu u Tučepima s predstavom "Genijalci u večernjoj školi" gdje uz spomenute glumice nastupaju i Ivica Pucar, i Matea Elezović.

Povezani članci

Who's Online

We have 239 guests and one member online

  • admin