Lokalni izbori: Svi još šute o kandidatima i listama

duga iznad dugog rataDa nas za nekoliko mjeseci očekuju lokalni izbori, u posljednje vrijeme vidljivo je iz političke komunikacije naših vijećnika na sjednicama vijeća. U medijima naš odjedanput agilni načelnik šalje "ultimatum Britancima", piše Ministarstvima.. U Dugom Ratu tema brojnih razgovora među našim sumještanima nagađanje je tko će se kandidirati ili pobjediti, tko će biti šerif umjesto šerifa, kalif umjesto kalifa, ili pak aktualnije, tko će biti sultan umjesto sultana?! U dugoratskim kuloarima najčešće je spominjan aktualni načelnik Jerko Roglić, koji se očito želi ponovo kandidirati za tu funkciju.. Zanimljivo će biti idućih mjeseci u "stožerima" lokalnih podružnica velikih stranka. Da li su događanja na nacionalnom nivou uzdrmala i lokalni HDZ, koji u Dugom Ratu možda nije toliko čvrst kao u Omišu, ali nije ni da je puno mekši? Što se kuha u "kukuriku loncu" u Dugom Ratu? Ako je suditi po dosad uspavanom i neambicioznom chefu, lokalni SDP neće se provesti kao nacionalni. Dapače! Možemo li se nečem boljem nadati od ovih "manjih" stranačkih opcija, ali ipak značajno prisutnih u našem općinskom vijeću? Jesu li se to već odavno potrošile naše nezavisne opcije, koje su se svele na jakog pojedinca i - malo kog još aktivnog s nezavisne liste? Naravno, "nezavisni" milje našeg nejakog civilnog društva mogao bi napokon iznjedriti i neku jaku združenu listu "iznenađenja" za ove "stranačke" igrače, listu koja bi mogla, ovisno o njenom sastavu i uzevši u obzir opće razočarenje u političke elite, polučiti zapažen rezultat. Naravno, ako se eventualni lokalni "lideri" (ako ih i ima) uopće i dogovore o nekom zajedničkom nastupu, što je pod oogromnim upitnikom (tek nešto manjim od zbira ega pojedinaca) ...

USUSRET LOKALNIM IZBORIMA

Svi još šute o kandidatima i listama

Piše: Mladen Banović

vijećniciŠto bilo da bilo, manimo se špekulacija, valja nam se nadati, radi općeg i javnog dobra, da će neki od naših vječnih vjećnika napokon otići u "vijećničku penziju" i ubuduće bezbrižno uživati u svojim umirovljeničkim danima.

Radi općeg i javnog dobra, ponavljam (i samo zbog toga), a sudeći po ostvarenom u ove tri godine mandata (a "vječnima" i u onim prije), nadam se da će SVI naši vijećnici otići u lokalno-političku "penziju"!

A da li će od kasnog proljeća 2013. u vijećnici na adresi Dugi Rat, Poljička cesta 133 vijećati neke organiziranije, aktivnije, poduzetnije i za suradnju u ostvarivanju zajedničkih ciljeva spremnije osobe iz naše zajednice ovisi samo o nama, mještanima ove općine s pravom glasa.


O "najboljima" među nama

Ne zanosim se mišlju da će "najbolji među nama" ovaj put prihvatiti izazov i htjeti napustiti svoje "sigurne" poslove da se upuste u ovu neizvjesnu lokalnu avanturu i da na nekim (za nas) novim principima rada, odgovornosti i suradnje pokušaju "podignuti" ovu sredinu iz svekolike apatije u koju je upala.

požarAli opet, kriza i nesigurnost na radnom mjestu, zar to ipak nije prilika da se netko kvalitetan i bez repova iza sebe i odluči na taj "ludi" korak i da pokuša kao novi načelnik napraviti nešto konkretnije u realizaciji još uvijek tako apstraktnih potencijala ove zajednice, te osiguravanju kvalitetnijeg življenja svojim sumještanima, u skladu sa standardima ovog dijela svijeta u 21. stoljeću?

Proljeće 2013. nije više daleko i lokalni izbori su takoreći pred nama. U Dugom Ratu samo kuloari bruje, a na "priopćajnim kanalima" još vlada šutnja o kandidatima i listama... ali neće valjda još zadugo.

Pozivamo sve one koje namjeravaju sudjelovati na nadolazećim lokalnim izborima da (kad odluče izaći s informacijama u javnost) iskoriste ove stranice na najbolji način, za informiranje svojih sumještana.

Osim informacija, želimo da se ovdje razvije i kvalitetna, argumentirana i civilizirana rasprava.


A mi, mi ćemo pratiti razvoj događaja..
 

izbori

Povezani članci

Who's Online

We have 147 guests and no members online