VIDEO: Općini prijeti ovrha od 5,4 mil kuna zbog dva izgubljena sudska spora

53. sjednica Općinskog vijeća općine Dugi Rat održana je u utorak, 14.3. 2017 u općinskoj vijećnici. Od dnevnog reda izdvajamo sljedeće točke:
- Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za potpisivanje nagodbe načelniku općine
- Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja općine Dugi Rat za 2016.
- Prijedlog odluke o davanju u zakup neizgrađenog zemljišta na području općine Dugi Rat
- Aktualnosti.
Općina Dugi Rat je izgubila dva sudska spora s stečajnim upraviteljem bivše tvornice "Dalmacija", g. Vedranom Šeparovićem. Riječ je o dva sudska spora o stečajnoj masi bivše tvornice Dalmacija d.d. u stečaju i to spor o neregularnoj naplati komunalne naknade u iznosu od 1,39 milijuna kuna, te spor zbog korištenja vatrogasnice (postojećeg Vatrogasnog doma) u iznosu od 0,732 milijuna kuna. Dakle, nakon dugogodišnjeg sudovanja i presuda općini Dugi Rat naposljetku prijeti ovrha u iznosu od 5,4 mil kuna glavnica i kamate te troškova sudskih postupaka. Na sjednici je prisutvovao i g. Zalazić iz odvjetničke kuće Samardžić, zastupnika naše općine u navedenim sporovima. Vijećnici su na sjednici odlučili dati suglasnosti načelniku općine za potpisivanje nagodbe s tužiteljem.
Na sjednici je donesena odluka, odnosno potvrđeni su prijedlozi peteročlane općinske komisije o dodjeli javnih priznanja općine Dugi Rat za 2016. godinu.
Snimku sjednice možete pogledati u cijelosti u nastavku članka..

VIDEO

53. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE DUGI RAT - 14.3.2017.

Video: Jakov Velić / TvDR

Povezani članci

Who's Online

We have 123 guests and no members online