Vatrogasci DVD-a Dalmacija Dugi Rat napokon u novom vatrogasnom domu

Svečano je u ponedjeljak bilo u Dugom Ratu gdje je otvoren novoizgrađeni vatrogasni dom. Za sada je uređeno prizemlje objekta, dok će se ostatak naknadno urediti, a nakon županije i općina je u ovaj projekt uložila gotovo dva milijuna eura.
- "Objekt koji se nalazi pred vama je započet u prosincu 2018.  postavljanjem kamena temeljca i danas ja napokon došao dan useljenja. Za nas je uređenje vatrogasnog doma u zadnjoj fazi prizemlja bio financijski zahtjevan jer se u međuvremenu dogodio nagli rast cijena građevinskog materijala" - kazao je načelnik Općine Dugi Rat Tonči Bauk ispred skupa u kojem su bili i Ante Sanader, župan splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i brojni drugi visoki uzvanici.
- "Danas je poseban dan za našu zajednicu, dan koji smo čekali godinama. Ovo je trenutak radosti i ponosa za sve nas, a prije svega za naše hrabre vatrogasce koji svojim trudom i predanošću osiguravaju našu sigurnost. Dugi Rat je uvijek bila zajednica koja se brinula za svoje sugrađane, a vatrogasci su uvijek bili srce ove zajednice, spremni odazvati se na svaki poziv u nevolji, bez obzira na uvjete i opasnosti koje su ih čekale", kazao je predsjednik DVD-a Dalmacija Dugi Rat Živko Žilić.
DVD Dalmacija Dugi Rat osnovan je davne 1938. godine. U proteklih 85 godina postojanja društvo nikada nije prestalo s radom. Članovi društva tijekom godina su sudjelovali u gašenju velikih požara od Zadra do Dubrovnika, uključujući i otoke, a stalno privlači nove, mlade članove. Osim gašenjem požara i svim onim što uz to ide, DVD Dalmacija Dugi Rat može se pohvaliti i sudjelovanjem u brojnim humanitarnim akcijama. Napokon su dočekali i otvaranje sbog novog vatrogasnog doma...

Čestitamo svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog značajnog projekta za našu zajednicu koji će omogućiti bolju pokrivenost sustava vatrogasne i civilne zaštite u općini Dugi Rat.

UREĐENO PRIZEMLJE, GORNJI KAT NA ČEKANJU

Vatrogasci DVD-a Dalmacija Dugi Rat napokon u novom vatrogasnom domu, kamen temeljac postavljen je 2018.

Izvor: Dalmacija Danas

- "Imao sam čast 2018. položiti kamen temeljac za ovaj dom. Rekli smo tada da će financiranje ići teško, ali imamo mi snagu i moć i danas smo pokazali, zajedno sa općinom i nizom drugih institucija da možemo doći do kraja. Doći ćemo do kraja i gornjeg kata. Svaki DVD pomaže prilikom različitih nepogoda, ali je i mjesto gdje se niz drugih aktivnosti događa", kazao je među ostalim župan Boban te zaželio da ih prati blagoslov sv. Florijana.

"Čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog hvalevrijednog projekta koji će omogućiti bolju pokrivenost sustava vatrogasne zaštite, ne samo u Dugom Ratu nego i cijelom obalnom dijelu. Kao Vlada stavljamo veliki naglasak na ulaganje u sustave zaštite i spašavanja jer su krize poput požara i poplava sve češće, zato u ova mirna vremena moramo više ulagati u taj sustav da možemo na vrijeme reagirati i najaviti rizične događaje i na taj način štititi stanovništvo", kazao je ministar Erlić.

Pogledajte kraću video snimku s otvaranja Vatrogasnog doma u Dugom Ratu.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 60 guests and no members online